Opozicija traži dolazak premijera u Skupštinu

Poslanici Aleksandar Damjanović, Anka Vukićević, Željka Savković, Goran Danilović i Goran Radonjić potpisali inicijativu koja je upućena Brajoviću
8265 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice Skupštine
Sa sjednice Skupštine
Ažurirano: 14.05.2020. 13:46h

Posebni klub poslanika uputio je predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću inicijativu da se za sjutra zakaže sjednica parlamenta o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji uz prisustvo premijera Duška Markovića.

"Imajući u vidu odredbe člana 85 Poslovnika Skupštine Crne Gore i mogućnost da predsjednik Skupštine, izuzetno, na osnovu dogovora Kolegijuma predsjednika, može sazvati Skupštinu u roku kraćem od sedam dana, predlažemo da za sjutra sazovete sjednicu Skupštine sa tačkom dnevnog reda Aktuelna bezbjednosna situacija u Crnoj Gori. Takođe predlažemo da na sjednicu pozovete predsjednika Vlade Crne Gore", navodi se u inicijativi koju su potpisali poslanici Aleksandar Damjanović, Anka Vukićević, Željka Savković, Goran Danilović i Goran Radonjić.

U Skupštini je u togu kolegijum predsjednika.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić pozvao je ranije Brajovića da iskoristiti dignitet pozicije koju pokriva i pozove premijera Duška Markovića da objasni šta se dešava u državi.

On je, na početku sjednice Parlamenta, ukazao da je, kako je rekao, država u vanrednoj situaciji.

Kazao je da su scene privođenja ljudi, sveštenika su nevjerovatne. “Reagovao bih jednako, možda i oštrije, da su to sveštenici islamske i katolične vjeroispovjesti,” rekao je on.

Brajović je kazao da cijeni inicijativu, ali da je Crna Gora konstituisana kao demokratska država i da svako treba da radi svoj posao.

Poslanik Ujedinjene Goran Danilović tražio je tada organizovanje kolegijuma na kome bi se dogovorilo o radu zbog stanja u državi.

I šef poslaničkog kluba DPS Nikola Rakočević protivio se promjeni dnevnog reda ili kolegijumu koji bi trajao beskrajno kao juče. Na dnevnom redu su izmjene Zakona o privrednim društvima.

On je ponovio da u državi svako treba da radi svoj posao.

Na insistiranje Danilovića i Lekića, Brajović je tada dao pauzu i zakazao kolegijum u 13 sati. Sjednica je trajala nekoliko minuta.

Bonus video: