Mandić: Ako Joanikija pošaljete u Spuž, nećemo se držati obećanja Amfilohiju, nego spremite uniforme

"Možda vi želite, imam i takve informacije, da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori"
50135 pregleda 129 komentar(a)
Mandić, Foto: Savo Prelević
Mandić, Foto: Savo Prelević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić zaprijetio je da ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime Demokratskog fronta imati nikakvu obavezu u odnosu na obećanja dato mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, već da će tražiti od njega da zajedno pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli.

"Pod cijenu da ni spuški zatvor više ne postoji", zaprijetio je Mandić u Skupštini.

On je kazao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića.

"Možda vi želite, imam i takve informacije, da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori, zato što oni koji su ukrali milijarde vjeruju da će NATO da im obezbjedi privatnu državu gdje će moći da uživaju u tim milijardama. Ali, da znate, ovdje na ovom prostoru, to je granica preko koga neće preći pravoslavni narod Crne Gore. Vidjeli ste sinoć šta je bilo bez ičijeg poziva, a biće vjerovatno i noćas", naveo je Mandić.

"A ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite se da i vi obučete uniforme i zastupate to što mislite da je ispravno", zaključio je Mandić u obraćanju poslaniku Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću.

Bonus video: