U petak telekonferencijski Samit CEI pod predsjedanjem Crne Gore

"Specijalni gosti će biti evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji, direktor SZO za Evropu Hans Kluge i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti", kaže se u saopštenju
652 pregleda 0 komentar(a)
Zastave, Foto: GOV.ME
Zastave, Foto: GOV.ME

Vanredni sastanak predsjednika vlada država članica Centralno-evropske inicijative (CEI) održaće se u petak, 15. maja, putem telekonferencije, u organizaciji Vlade Crne Gore i Izvršnog sekretarijata CEI, i u saradnji sa Regionalnom kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu, saopšteno je iz Vlade..

Sastankom će, kako su saopštili presjedavati premijer Duško Marković, a učestvovaće premijeri Albanije, Bugarske, Hrvatske, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Ukrajine kao i drugi visoki zvaničnici iz zemalja članica CEI.

"Specijalni gosti će biti evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji, direktor SZO za Evropu Hans Kluge i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti", kaže se u saopštenju.

"Na Samitu će biti razmotrene ekonomske i socijalne posljedice pandemije novog koronavirusa i razmijenjena mišljenja o mogućim mjerama za njihovo ublažavanje", kazali su iz vlade.

"Šefovi vlada država članica CEI će usvojiti Zajedničku izjavu kojom se ističe značaj solidarnosti i posvećenost regiona jedinstvenom sagledavanju posljedica pandemije i zajedničkom djelovanju", zaključeno jue u saopštenju.

Bonus video: