"narod umoran od podjela i sukoba"

SNP: Marković da ne priziva zlo svojim opasnim obraćanjima

"Ne trebaju nam podjele, svađe, sukobi, ni nemiri, gospodine Markoviću. Suviše smo mala država da bismo se ponovo dijelili. Niko normalan u ovoj državi ne želi sukobe i nemire", poručili su oni
4348 pregleda 4 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.05.2020. 21:12h

Premijer Crne Gore Duško Marković je umjesto poziva na mir i osude hapšenja epsikopa Joanikija i sveštenstva, poslao izuzetno opasne poruke u vidu nekakve spremnosti države i policije da odgovori izazovu vremena, tvrde u SNIP-u.

"Je li poziv na mir slanje specijalnih policijskih snaga MUP-a Crne Gore širom Crne Gore, ili je poziv na toleranciju to što vršite pritisak na tužilaštvo da djeluju samo kad to vi od njih tražite i onako kako vama politički odgovara? Zašto su brojne afere ostale bez reakcije u trenucima kada je potrebna bila hitna reakcija tužilaštva? Zašto našu državu sve vrijeme držite sukobljenu i u podjelama?", pitaju se u SNP-u.

Kako su kazali, oni su saglasni sa Markovićem da smo izloženi brutalnom napadu.

"Taj napad traje od vas i vaše politike preko 20 godina, i tim napadom ste našu državu doveli do ekonoskog kolapsa i posrnuća. Umjesto vašeg očekivanog osvrta i objašnjenja novog ropskog zaduživanja Vlade na čijem ste čelu, iskoristili ste složenost momenta i uputili hvale na račun pripadnika policijskih snaga. Jeste li se zahvalili na onome što prebijaju nedužnu omladinu, što hapse novinare, privode naše sveštenike kao najveće kriminalce, dok vam, sa druge strane upravo ti isti kriminalci uživaju privilegije jedne od najkorumpiranijih država na svijetu, kako stoji u međunarodnim izvještajima za našu zemlju", pitaju se  u ovom političkom siubjektu. 

Oni su dodali da nijesu Mitropolija i vjerni narod neprijatelji ove države, već upravo Marković, koji je, kako tvrde,  i prije korone doveo Crnu Goru do bankrota.

"Pokazali ste svoje pravo lice, gospodine Markoviću, i dokazali da vaši pozivi na mir, toleranciju nemaju nikakvog utemeljenja u djelima vas i vlade na čijem ste čelu", poručili su u SNP-u.

Oni su poručili da će članstvo i sipmatizeri SNP-a ispoštovati sve poruke mira i razuma koje je poslao Mitropolit Amfilohije..

"Ne trebaju nam podjele, svađe, sukobi, ni nemiri, gospodine Markoviću. Suviše smo mala država da bismo se ponovo dijelili. Niko normalan u ovoj državi ne želi sukobe i nemire", poručili su oni.

Oni su poručili Markoviću da ne priziva zlo, kako su kazali, "svojim opasnim obraćanjima i  nemuštim pokušajima pravdanja nasilja, torture i prebijana od strane policijskih snaga".

" Mi u SNP- u dobro znamo da je to teren koji vama najviše odgovara, ali ćemo, za razliku od vas, i ovog puta poslušati glas crkve, razuma mira i zajedništva, koje je itekako potrebno ovom narodu, umornom od podjela i sukoba. Za početak, oslobodite što prije naše sveštenstvo na čelu sa vladikom Joanikijem!", zaključili su u saopštenju.