Odbornici kluba DF-SNP iz Bara i Golubovaca

U znak protesta zbog hapšenja episkopa Joanikija i sveštenika, odbornici neće na sjednice

"Protivustavni i nakaradni zakon, ispostavilo se, bio je jasan znak da režim hoće da dijeli i zavađa narod, po cijenu sukobljavanja i neprestanog držanja tenzija", kaže se u sapštenju
7454 pregleda 2 komentar(a)
Đurović i Lalošević, Foto: SNP
Đurović i Lalošević, Foto: SNP

Odbornici Dejan Đurović i Vasilije Lalošević iz kluba DF-SNP u Baru,neće prisustvovati najavljenoj sjednici SO Bar, u znak protesta zbog hapšenja Vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i grupe nikšićkih sveštenika, ali i zbog, kako su kazali, prekomjere policijske sile i upotrebe hemijskih sredstava protiv golorukog ,vjerujućeg naroda, medju kojima je bilo i male djece. Iz istog razloga ni u Golubovcima na sjednici nisu učestvovali odbornici poslaničkog kluba DF-SNP.

To je saopšteno iz njihovih poslaničkih klubova.

"U trenucima dok se proganjaju najveći crkveni velikodostojnici i ukida pravo desetinama hiljada crnogorskih građana na slobodu vjeroispovjesti, najmanje što možemo da uradimo je da još jednom skrenemo pažnju našim sugrađanima ali i široj javnosti, da ovaj režim klizi u otvorenu diktaturu", kaže se u saopštenju SNP-a Bar.

Oni su saopštili da su odlučni u namjeri da odbrane svoju crkvu i svetinje.

"Protivustavni i nakaradni zakon, ispostavilo se, bio je jasan znak da režim hoće da dijeli i zavađa narod, po cijenu sukobljavanja i neprestanog držanja tenzija", kaže se u sapštenju.

"Najnovija zbivanja pokazuju da su otišli i korak dalje i da su spremni radi očuvanja fotelja, da atakuje na goloruki narod. Dok je Vladika sa sveštenicima u pritvoru, nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta", zaključeno je u saopštenju SNP Bar.

Preporučujemo za Vas