Zirojević Vulinu: Nekadašnji potrčko Mire Marković sa nostalgijom gleda na vremena 90-ih

Zirojević je kazao da sugerišu Vulinu da, kao ministar u Vladi Srbije, od Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori traži isto što i od SPC u Srbiji kada je u pitanju poštovanje mjera u borbi protiv koronavirusa
4688 pregleda 7 komentar(a)
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate, Socijaldemokrate, Socijaldemokrate
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate, Socijaldemokrate, Socijaldemokrate

Jedno je kad marginalna politička figura nešto saopštava u svoje ili ime partije koju predstavlja, mada ne znamo o kojoj je riječ, a drugo kada govori kao ministar u Vladi Srbije, saopštio je danas Nikola Zirojević, portparol Socijaldemokrata (SD).

On je reagovao na izjavu ministra odbrane Srbije, Aleksandra Vulina koji je između ostalog kazao da Crna Gora postaje izvor nestabilnosti u regionu.

"Razumijemo da je izborna kampanja u susjednoj zemlji u toku, ali nemamo razumijevanja za nerazumne osobe kakva je dotični koji će, kada je borba protiv korone u pitanju, ostati zapamćen samo po tome što mu je nelagodno da boravi u svojoj kući iz razloga koje je degutantno i komentarisati. S obzirom da dotični tumači stabilnosti u regionu, uvjereni smo da nekadašnji potrčko Mire Marković vjerovatno sa nostalgijom gleda na ona vremena 90-tih kada je Srbija bila "garant mira i stabilnosti u regionu", istakao je Zirojević.

On je dodao da ovom prilikom sugerišu Vulinu da, kao ministar u Vladi Srbije, od Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori traži isto što i od SPC u Srbiji kada je u pitanju poštovanje mjera u borbi protiv koronavirusa.

"Uostalom, vladika Grigorije je mnogima održao lekciju i sugerisao da živimo u 21, a ne u 13. vijeku kada je u pitanju organizacija pričešća i vjerskih obreda u doba korone. Na kraju, još jednom pozivamo sve građane, kao i čelnike Mitropolije crnogorsko primorske (MCP), da se pridržavaju zakona, naredbi i mjera nadležnih organa i na taj način sačuvaju javno zdravlje i bezbjednost naših građana. Svaki drugi vid djelovanja, ma od koga dolazio, ima za cilj ugrožavanje mira i zdravlja građana, odnosno urušavanja svega onoga što smo za ova dva mjeseca postigli i urušavanja svih temelja na kojima počiva građanska Crna Gora2, kazao je Zirojević.

Bonus video: