JEDAN OD LIDERA DF NA VIDEO KONFERENCIJI SA VUČIĆEM PORUČIO:

Mandić: Vlast vuče zemlju ka građanskim sukobima, neko želi da "oslobodi" Crnu Goru od Srba i SPC

Mandić je kazao da u Crnoj Gori postoje veliki problemi, da vlast u kontinuitetu brutalno krši osnovna ljudska prava i slobode srpskog naroda, da je srpska nacionalna zajednica teško diskriminisana, kao i da se guši rad srpskih organizacija iz oblasti kulture, nauke i medija
15495 pregleda 73 komentar(a)
Mandić, Foto: DF
Mandić, Foto: DF

Crnogorska vlast svojim potezima vuče zemlju ka građanskim sukobima, poručio je predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

On je kako je saopšteno iz DF, to kazao na video konferenciji sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

"Predstavnici političkih, naučnih i kulturnih institucija srpskog naroda iz Cene Gore izrazili su zadovoljstvo zbog toga što su, nakon tri dana nezakonitog pritvaranja, na slobodi vladika Joanikije i nikšićki sveštenici i ocijenili da će režim u narednom periodu pokušati da preduzima slične nasilne akcije protiv Crkve i srpskog naroda i da ponovo treba biti spreman na adekvatan odgovor. U ime DF to je učinio Andrija Mandić i kazao da bi svima bilo drago ako smo proteklih dana, makar malo doprinijeli da režim odustane od dalje torture nad vladikom Joanikijem i sveštenstvom", istakli su iz DF.

Mandić je kazao i da u Crnoj Gori postoje veliki problemi, da vlast u kontinuitetu brutalno krši osnovna ljudska prava i slobode srpskog naroda, da je srpska nacionalna zajednica teško diskriminisana, kao i da se guši rad srpskih organizacija iz oblasti kulture, nauke i medija.

Aleksandar Vučić, Andrija Mandić
Mandić i Vučić tokom video konferencije(Foto: DF)

"On je rekao i da je važna solidarnost koju prema svojim sunarodnicima iz Crne Gore pokazuju Vučić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej, i upozorio da crnogorska vlast svojim potezima vuče zemlju ka građanskim sukobima, a i mitropolit Amfilohije je u Nikšiću istakao da vlast svojim postupcima podstiče sukobe koji se mogu pretvoriti u građanski rat", piše u saopštenju DF.

"Očigledno je da neko želi da kroz takve sukobe "oslobodi" Crnu Goru od Srba i Srpske pravoslavne crkve i da nam namijeni sudbinu koju su imali naši sunarodnici u Republici Srpskoj Krajini'", rekao je Mandić.

On je istakao veliku važnost Srbije za privredu i ukupnu ekonomiju Crne Gore.

"Kada su svi zabranili izvoz strateških sirovina, Srbija je to omogućila Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, zato i imam obavezu u ime svih građana Crne Gore da se zahvalim na takvoj odluci i pomoći", rekao je Mandić.

On je istakao da će nakon promjene vlasti na sledećim izborima, biti pokrenut veliki ekonomski ciklus, da se planira čitav niz akcija vezano za Luku Bar, rekonstrukcija željezničke infrastrukture na potezu od Bara do Beograda, i da se dovrši izgradnja započetog autoputa, tako što se on neće završiti u nekoj njivi u Boljarima, već će spajati Jadransko more sa Beogradom i Budimpeštom.

On je, takođe, kazao da će nova vlast graditi hidroelektranu "Komarnica" i "Buk Bijela", ističući da Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) nema većeg strateškog partnera od Srbije, koja diktira ekonomski tempo regiona i u drugim oblastima.

Mandić je na kraju pozvao na što snažnije jedinstvo i solidarnost srpskog naroda.

"Naše srpske organizacije u Crnoj Gori su složne i jedinstvene, jer smo odlučili da uradimo sve što je u našoj moći kako bi zajednički pobijedili na narednim izborima'", poručio je Mandić.

Preporučujemo za Vas