Vojinović: Kampanja DPS, uz neviđenu represiju, hapšenje Joanikija...

Vojinovć je kazao da je danas u Bijelom Polju ostao jednopartijski parlament
1531 pregleda 1 komentar(a)
Vojinović, Foto: SNP
Vojinović, Foto: SNP

Odbornički klub Socijalističke narodne partije (SNP) u Bijelom Polju napustio je današnje zasijedanje lokalnog parlamenta, uz podsjećanje da smo još 27.decembra odbili da učestvujemo u radu lokalnog parlamenta zbog usvajanja nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopštio je Miomir Vojinović, šef kluba odbornika SNP Bijelo Polje.

"I tada smo iskreno očekivali da će se dijalogom između vlasti i crkve doći do kompromisa, prihvatljivog za pravoslavni narod u Crnoj Gori. Umjesto očekivanog dijaloga, dobili smo koronu. Dok su narod i opozicija bili u karantinu, jedina aktivnost u državi je bila predizborna kampanja DPS-a, uz do sada neviđenu represiju, hapšenje Vladike Joanikija, prebijanje građana i privođenje novinara", istakao je Vojinović.

On je dodao da je pandemija bila i ostala izgovor vlastima za ukidanje osnovnih ljudskih prava i sloboda.

"Kao rezultat svega ovoga imamo svakodnevne kritike sa relevantnih međunarodnih adresa, koje govore da je naša država dotakla dno i da je dio nedemokratskih i neslobodnih zemalja. U tom i takvom nedemokratskom ambijentu, odbornici SNP-a ne žele da daju legitimitet lažnoj demokratiji. Istine radi, odgovorno smo se odnijeli prema našim sugrađanima, i predložili paket mjera onima kojima je najpotrebnija uz pokazivanje na djelu najvećeg stepena solidarnosti i humanosti. Najoštrije smo osudili jednopartijski lokalni tim za borbu protiv pandemije", rekao je Vojinović.

Po njegovim riječima, danas je u Bijelom Polju ostao jednopartijski parlament.

"Uz otvorenu bojazan da i skoriji izbori budu jednopartijski ukoliko ne dođe do kompromisa i iznalaženja izlaska iz ove izuzetno teške situacije u koju nas je dovela neodgovorna lokalno-republička vlast na čelu sa DPS-om. SNP nikada nije imala dilemu- bili smo i ostali sa narodom i dio svog naroda u Crnoj Gori", zaključio je Vojinović.

Bonus video: