SJEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA

Smolović: Realizacijom razvojnih projekata stvaraju se razvojne šanse

Adnan Striković iz SDP –a je komentarišući izvještaj kazao da je BIjelo Polje u teškoj ekonomskoj situaciji ali da se ne mogu osporiti sertifikati koje je je lokalna uprava dobila za svoj rad
638 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sjednice, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj sjednice, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.05.2020. 15:24h

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je kazao da ta Opština redovno servisira sve svoje obaveze i da je postignut solidan nivo stabilnosti.

On je to kazao danas, na sjednici lokalnog parlamenta, na kojoj se rasparavljalo i o radu predsjednika, organa i službi lokalne uprave.

 “Funkcionisanje lokalne uprave tokom 2019. godine bilo je usmjereno na obezbjeđivanju zakonitog i kvalitetnog vršenja poslova uz primjenu savremenih metoda i stalnu kontrolu i odgovornost  zaposlenih,  što  je  doprinijelo  da  građani  efikasnije  i  ekonomičnije  ostvaruju svoja prava, ali i izvršavaju obaveze”, kazao je Smolović, dodajući da Opština nastavlja trend značajnog smanjenja operativnih troškova funkcionisanja organa lokalne uprave.

Podsjetio je da je u prethodnoj godini isplaćeno 12 plata, naknade za novorođenčad, stipendije studentima, obaveze prema poljoprivrednicima, NVO, a biće isplaćeno i 20 otpremnina.

Istakao je da se realizuju svi kapitalni projekti.

Realizacijom razvojnih projekata Bjelasica i Đalovića pećine, čiji završetak se očekuje u 2021-2022. godini, prema riječima prvog čovjeka bjelopoljske opštine, stvaraju se velike šanse za razvoj turizma i zimskog i ljetnjeg, za unapređenje razvoja   poljoprivredne   proizvodnje, za  povećanje   broja   zaposlenih   i   uopšte   poboljšanje životnog   standarda   lokalnog   stanovništva.

“Osim   ovih   projekata, Projekat   izgradnje postrojenja  za  prečišćavanje  otpadnih  voda, Projekat  izgradnje  šetališta  pored  Lima, sportskog kompleksa Patkova otoka, izgradnja trim staze Obrov i brojnih drugih projekata koji  se  tiču  saobraćajne,  komunalne  i energetske  infrastrukture,  potpuno  ćemo  izmijeniti izgled grada, doprinijeti tome da Bijelo Polje postane grad u koji se dolazi, a ne grad iz kojeg se odlazi”, kazao je on, dodajući da se, dobijanjem BFC sertifikata Bijelo Polje  pokazalo kao opština koja privredi i investitorima nudi povoljno poslovno okruženje u skladu s najvišim međunarodnim standardima.

Odbonica Zilha Idrizović Odbornica Zilha Idrizović istakla je da je najvažnije što je došlo do konsolidacije javnih finansija, a pohvalila je i realizaciju strateških projekata.

Adnan Striković iz SDP –a je komentarišući izvještaj kazao da je BIjelo Polje u teškoj ekonomskoj situaciji ali da se ne mogu osporiti sertifikati koje je je lokalna uprava dobila za svoj rad.

Odbornici su usvojili i Izvještaj o relaizaciji Programa Skupštine za prethodnu godinu.