Tači: Odnosi Crne Gore i Kosova su model za sve zemlje Zapadnog Balkana

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, na sastancima su potvrđeni odlični politički odnosi Crne Gore i Kosova uz ocjenu DA obje države imaju jasne vizije budućnosti u evropskim integracijama
139 pregleda 44 komentar(a)
marković i tači, Foto: Vlada Crne Gore
marković i tači, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.02.2018. 12:06h

Odnosi Crne Gore i Kosova treba i mogu da budu model svima u regionu Zapadnog Balkana, ocijenio je kosovski predsjednik Hašim Tači u razgovoru sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Marković je razgovorom sa Tačijem i predsjednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem okončao posjetu Kosovu.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, na sastancima su potvrđeni odlični politički odnosi Crne Gore i Kosova uz ocjenu da obje države imaju jasne vizije budućnosti u evropskim integracijama.

Navodi se da je ponovljena podrška Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Kosova.

„Tači i Veselji iskazali su posebnu zahvalnost Markoviću ukazujući na značaj prve zvanične posjete crnogorskog premijera Kosovu“, kaže se u saopštenju.

Tači je ocijenio da crnogorsko-kosovski odnosi treba i mogu da budu model svima u regionu Zapadnog Balkana.

„Marković je, čestitajući najvišim zvaničnicima Kosova desetogodišnjicu nezavisnosti, apostrofirao značaj sprovođenja svih odluka u vezi sa statusom crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Marković je ukazao na sva prava koja uživaju pripadnici albanske zajednice u Crnoj Gori.

„Postignuta je puna saglasnost o potrebi konkretnog djelovanja dviju vlada na boljem infrastrukturnom povezivanju i ukupnom produbljivanju ekonomskih veza“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: