o reakcijama na đukanovićev govor

DPS: Gubitnici shvataju da nemaju šta da traže na političkom terenu

"Ne obećavajte nikome ništa, jer će vam se desiti da kao i 2016. uzmete novac, a ne isporučite radove", poručuju u DPS-u
4933 pregleda 23 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Nakon jučerašnje pres konferencije predsjednika Mila Đukanovića, primjetna je nervoza političke konkurencije Demokratske partije socijalsita (DPS), saopšteno je iz te partije.

"Umjesto da se vječiti politički gubitnici zapitaju kako su došli u poziciju u kojoj su trenutno, oni se obrušavaju uvredama i klevetama na Demokratsku partiju socijalista i našeg predsjednika. Činjenica je da se približavaju izbori, a gubitnici shvataju da nemaju šta da traže na političkom terenu, gdje se nadmeće kvalitetom programa, ideja i rezultata, već svoje mjesto traže na polju političke destrukcije i međusobno se takmiče u toj 'vještini'," saopšteno je iz DPS-a.

Neke od stranaka opozicije, kao Demokratski front, kako navode u DPS-u, imaju "dug staž na tom polju, ali nedovoljno dobar učinak".

"I pored svih para u njih uloženih, nijesu ispunili očekivanja. Svi njihovi višedecenijski napori, da se društvo destabilizuje, poremeti multietnički sklad, uništi država, građani preplaše ili barem zaraze - nijesu dali očekivane rezultate. Zato svojim novim uratcima i pokličima o “građanskom ratu“ “krvavom kolu “ ili “vojnim uniformama”, pokušavaju da se pred izbore što bolje pozicioniraju na crnom političkom tržištu i sebi dignu cijenu. Jer, gužva je tu velika. Bečićevi Demagozi, napušteni od svih a prije svega birača i političkih partnera, izgubljeni u svojim kalkulantskim igricama, preporučuju se nasrtajima na policiju. Dobro će im činiti sada i ona Bečićeva fotografija sa četnikom iz Berana jer se mali portparol Milana Kneževica, vratio na svoja fabrička, nacionalistička i četnička podešavanja. Gubitničkom tandemu i svim njihovim minijaturnim falsifikatima, poručujemo, da uzalud nude svoje usluge", dodaju iz DPS-a.

Iz te partije poručuju da će čuvati "svaki pedalj Crne Gore". "Zaštititi građane koje ove “rent a stranke” pokušavaju da uplaše pričama o bratoubilačkim i građanskim ratovima! Poručujemo im da se osvrnu oko sebe, da zapaze da je ovo 21. vijek i drugačija Crna Gora od one koja se njima pričinjava. Zato ne obećavajte nikome ništa, jer će vam se desiti da kao i 2016. uzmete novac, a ne isporučite radove", zaključuju u DPS-u.

Preporučujemo za Vas