Zogović: Ako se Kneževiću nešto desi ne preostaje ništa drugo nego princip "oko za oko, zub za zub"

Bulajić je kazao da Knežević jutros otišao u policiju koja ga je pozvala pet-šest dana nakon što je upozorenje o njegovom ubistvu stiglo od Generalnog konzulata Srbije u Cirihu 15. maja
21226 pregleda 23 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.05.2020. 14:57h

Poslanik DF-a Strahinja Bulajić saopštio je danas u Skupštini da Milan Knežević policiji daje izjavu povodom navoda o pripremanju njegovog ubistva.

Bulajić je kazao da Knežević jutros otišao u policiju koja ga je pozvala pet-šest dana nakon što je upozorenje o njegovom ubistvu stiglo od Generalnog konzulata Srbije u Cirihu 15. maja.

On je pročitao pismo Konzulata iz Ciriha:

"U dopisu iz Ciriha navodi se da je državljanin Crne Gore telefonom prenio vicekonzulu, koga inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atenatat. Za taj plan on je saznao, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sjedio sa viskokotiranim pripadnicima službe bezbjednosti Kosova, a koji su, inače, bivše kolege pomenutog Albanca. Prethodnog dana na Kosovu je boravio izvjesni Golubović iz Službe bezbjednosti Crne Gore koji je donio crnogorski pasoš i 400.000 eura za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan, Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru. Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vrijeme mitinga ili narodnog sabora”, pročitao je Bulajić.

Miloš Nikolić (DPS) ocijenio je da su navodi o planiranju ubistva Milana Kneževića (DF) medijska manipulacija.

"Ne postoji hotel koji gleda na Hram ili ispred njega postoji ogromna zgrada. Riječ je o vrlo ružnoj neprimjerenoj medijskoj manipulaciji", kazao je Nikolić.

Predrag Bulatović (DF) odgovorio je da je neshvatljivo i veoma neodgovorno da se bilo koji poslanik bavi geometrijom, prostorom, gdje se šta nalazi.

"Ovdje je suština da postoji mogućnost da se izvrši atentat. Ako ta informacija sadrži to, ne znači da se on ne može desiti na nekom drugom mjestu jer namjera poistoji. U tekstu koji je pomenu Bulajić pominje se izvjesni Golubović, tražimo da se to ispita", rekao je Bulatović.

On je dodao da su se on i njegove kolege Andrija Mandić i Nebojša Medojević obratili predsjedniku Vlade i i dobili odgovor koji je na fonu ovoga što je Nikolić rekao "a to je da on ocjenjuje unaprijed zadatak nadležnim organima, da je to pokušaj da se diskvalifikuju državni organi.

"I ovdje se brani DPS i državni organi", rekao je Bulatović kritikujući i predsjednika Skupštine Ivana Brajovića što je to proglasio lažnom viješću.

Brajović je kazao da je u najboljoj namjeri rekao da se nada da će to biti lažna vijest, "ali naravno sve treba provjeriti".

Milun Zogović (DF) poručio je da ako se Kneževiću nešto desi ne preostaje im ništa drugo nego princip "oko za oko, zub za zub".

"Nećemo ići na adrese mizernih egzekutora, već ćemo ići direktno na vrata nalogodavca. I toliko o tome, ali pošto je na dnevnom redu zakon o amnestiji ja proije svega želim da istaknem jedan opšte prihvaćen momenat da je Crnoj Gori prvo neophodna amnestija od najveće kazne, a to je trodecenijska vladavina DPS-a", naveo je Zogović.

Slaven Radunović (DF) je tokom rasprave pitao Andriju Popovića (LP) da li "taj Golubović" koji se pominje u depeši iz Ciriha, "kao siva eminencija službe državne bezbjednosti ovdje, može da izvuče lažni dokument iz MUP-a i iz crnih fondova 400 hiljada eura.

"Da li mislite da Milan Knežević i svi mi treba da prepustimo institucijama ove države u kojima radi ovaj gospodin i ta osoba što mu je izdala pasoš, da njima treba da vjerujemo i od njih očekujemo pravdu?", pitao je Radunović. Andrija Popović je odgovorio da se atentati obično ne vrše na poslanika.

"Zašto bi neko vršio atentat na, na primjer, Andriju Popovića? Ali ako ovdje postoje ozbiljne indicije, vjerujem da se u svim našim nadležnim organima upalio crveni alarm, da smo to uspjeli da zaustavimo sa samom raspravom ovdje. Vjerujem da će nadležni organi to bezumlje uspjeti da spriječe", kazao je Popović.

Predrag Bulatović (DF) kazao je da poslanici DPS-a u Skupštini nastavljaju politiku relativizacije onoga što se već sedam dana nalazi u medijima.

"Nije tačno da su promptno reagovali nadležni organi, oni uopšte nijesu reagovali", kazao je Bulatović i pitao Predraga Sekulića (DPS) ko je Golubović koji se pominje u depeši.

On je rekao da bi politčko ubistvo Milana Kneževića, "ne daj Bože da se desi" imalo bi uticaja na bezbjednost u Crnoj Gori i ne bi ni narod, koji je protestovao protiv hapšenja vladike Joanikija, na to mirno gledao. Sekulić je odgovorio da svaki član DPS-a želi svako dobro i Milanu Kneževiću i svima u DF-u. "Naš politički stav je jasan: ovakvu opoziciju bi poželio svaki političar u Evropi, izgubili ste svake izbore od kad ste izašli iz DPS-a", kazao je Sekulić i dodao da je očekivaoda nadležni organi dobiju službenu informaciju o depeši iz Ciriha.

Ranko Krivokapić (SDP) pozvao je nadležne organe da do kraja istraže prijetnje poslaniku, ne čekajući dopise iz drugih država.

Poslanci DF-a rekli su da je Knežević dao izjavu u policiji i da će o tome obavijestiti medije.

Bonus video: