osudili uništavanje ploče na spomeniku na Ravnom lazu

Nikolić: Sljedbenici kvislinške ideologije skrnave obilježja najvećih vrijednosti Crne Gore

"Trinaestojulski ustanak predstavlja istorijsku vertikalu naše državnosti bez kojeg ne bi bilo ni 21. maja, niti današnje Crne Gore", ističe poslanik i portparol DPS-a
4139 pregleda 20 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS
Ažurirano: 24.05.2020. 19:14h

Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je, kako su kazali, antidržavni čin uništavanja mermerne ploče na spomeniku na Ravnom lazu, posvećenom organizatorima Trinaestojulskog ustanka, prvog u porobljenoj Evropi.

"Nažalost, gotovo vijek nakon tog herojskog čina sljedbenici kvislinške ideologije skrnave pod okriljem mraka obilježja najvećih vrijednosti Crne Gore. Sa gnušanjem osuđujemo i vandalski atak na crnogorsku zastavu u Bijelom Polju, i sve učestalije pokušaje omalovažavanja crnogorskih simbola, kao i istorijskog partizanskog crnogorskog podviga u Drugom svjetskom ratu", kazao je poslanik i portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Trinaestojulski ustanak, ističe on, predstavlja istorijsku vertikalu crnogorske državnosti bez kojeg ne bi bilo ni 21. maja, niti današnje Crne Gore.

"Želimo da odamo priznanje policiji za izuzetno efikasnu akciju nakon bezumnog skrnavljenja zastave Crne Gore u Bijelom Polju, u očekivanju da će isto tako reagovati i drugi državni organi, i u ovom i drugim slučajevima atakovanja na državno dostojanstvo", zaključuje Nikolić.