Kalač: Ne dozvoliti da se zločini nad Bošnjacima zaborave

"Svjesni smo da kazna ne može da vrati mrtve, da ona ne može da umanji bol koji porodice žrtava osjećaju, ali ruka pravde mora sustići odgovorne kako se ovakvi zločini nikad više ne bi ponovili", ističe član Predsjedništva SD-a
1501 pregleda 4 komentar(a)
Kalač, Foto: Socijaldemokrate
Kalač, Foto: Socijaldemokrate

Zločini nad Bošnjacima iz devedesetih godina prošlog vijeka ne smiju se zaboraviti, poručio je član Predsjedništva Socijaldemokrata, Faruk Kalač.

"Pravda za žrtve deportacije Bošnjaka iz Herceg Novog 1992. godine ni dan danas, nakon 28 godina, nije zadovoljena. Danas, na svu sreću, živimo u nekoj drugoj Crnoj Gori, Crnoj Gori svih njenih građana, u kojoj se niko ne osjeća ugroženim ili manje važnim. Ipak, ne smijemo zaboraviti zločine koji su, devedesetih godina, sprovedeni nad našim prijateljima, komšijama, sunarodnicima, a koji još uvijek nijesu dobili sudski epilog. Svjesni smo da kazna ne može da vrati mrtve, da ona ne može da umanji bol koji porodice žrtava osjećaju, ali ruka pravde mora sustići odgovorne kako se ovakvi zločini nikad više ne bi ponovili. Zato poručujemo da građanska Crna Gora ne zaboravlja zločine počinjene nad našim sugrađanima i da građanska Crna Gora očekuje identifikaciju i adekvatno sankcionisanje odgovornih", navodi Kalač u saopštenju.

Bonus video: