ocijenili da se radi o "fabrikovanju afera"

Budvanski DF: Orkestrirana hajka na Carevića

"Ovi i slični napadi pokazuju da smo na pravom putu", smatraju u budvanskom DF-u
6214 pregleda 21 komentar(a)
Carević, Foto: Opština Budva, Opština Budva
Carević, Foto: Opština Budva, Opština Budva

Budvanski odbor Demokratskog fronta saopštio je da nisu iznenađeni "novom orkestriranom hajkom na predsjednika Opštine Marka Bata Carevića - po mišljenju građana i najuspješnijem prvom čovjeku Budve u posljednjih 16 godina”. 

Reakcija budvanskog DF uslijedila je nakon objavljivanja istraživanja MANS-a o angažovanju kompanije gradonačelnika "Carinvest" u opštinskim projektima asfaltiranja gradskih saobraćajnica.

“Bilo je očekivano da se pokuša fabrikovanje afera tamo gdje ih nema uoči najavljenog nasilnog prekrajanja izborne volje građana Budve, i to svega par mjeseci pred redovne izbore. Svjesni smo da određeni krugovi iz sfere medija i NVO sektora na ovaj način daju zamah DPS u pokušaju da izjednače Marka Bata Carevića i njegov tim sa prethodnim vršiocima vlasti iz OKG, ali na sreću – građani prepoznaju podmukle i niske udarce koji dolaze iz pravca Podgorice”, navodi se u saopštenju DF.

Oni dodaju da je “neumoljiva istina da je sadašnja administracija u Opštini Budva na čelu sa Markom Batom Carevićem uradila više za grad nego sve vlasti u prethodnih 16 godina”. 

“Istina je da je Carević prvi predsjednik neke opštine iz redova Demokratskog fronta i da je neophodno na sve načine prikazati naš politički savez kao retrogradnu struju koja sarađujući sa DPS drži Crnu Goru u mraku, a u realnosti ih demantuje upravo Carević – koji vodi najbogatiju i najuspješniju lokalnu samoupravu u državi, onu lokalnu samoupravu koja je samo nekoliko godina ranije koristila sredstva iz egalizacionog fonda (fond namijenjen siromašnim opštinama) kako bi isplatila plate zaposlenima jer nije imala sredstava uslijed enormne prezaduženosti.  Istina je i da nekom ne odgovara da se na čelnoj poziciji u Crnoj Gori nalazi neko ko je Srbin i ko potiče iz radničke porodice, porodice koja je krvavim radom stekla svoje bogatstvo. Jer biti bogat i biti Srbin se ne uklapa u viziju i okvir u koji mediji i NVO žele da ukalupe jedan authtoni narod koji vijekovima živi na teritoriji Crne Gore”, ističu u odboru vladajućeg DF u Budvi.

Naglašavaju da je sramno “dok se afere nižu jedna za drugom, a najveća se tiče dijela autoputa koji grade Kinezi a plaćaju i naši praunuci – mediji i NVO ne pokazuju interesovanje za to”.

“Kao što ne pokazuju interesovanje za utvrđivanjem vlasništva ''ničije'' vile na Gorici. Ali su zato nevjerovatno ažurni kada je u pitanju imovina Carevića i njegove porodice koja je sticana poštenim i mukotrpnim radom a ne malverzacijama i pljačkaškim privatizacijama. Naravno da očekujemo da će biti još ovakvih napada i ''afera'', ali mi u DF Budva ih spremno i sa osmjehom dočekujemo jer znamo da smo uspjeli svojim radom da pokažemo i dokažemo da nismo mi ti koji vraćaju zemlju u prošlost, već upravo to čine određene ''proevropske'' snage čiji je jedini interes održavanje DPS na vlasti i koji jedino žele blage ''kozmetičke'' promjene unutar tog trulog i prevaziđenog sistema. Sa velikom radošću, spremniji nego ikada dočekujemo jesenje izbore jer znamo da ćemo biti dominantan činilac u budućoj vlasti – sviđalo se to nekom ili ne. Ovi i slični napadi pokazuju da smo na pravom putu i da izazivamo nervozu u suprotnom taboru koji pokušava fabrikovanjem afera da nanese ličnu i političku štetu, koje će im se od strane građana bumerangom obiti o glavu jer ih čeka još jedan težak poraz u Budvi”, zaključuju u budvanskom DF.

Preporučujemo za Vas