DPS Herceg Novi: Katić se nada pojavi drugog talasa koji bi poništio sve rezultate

Oni su poručili da svako treba da radi posao za koji je zadužen, i da bi Katiću, kako kažu, "bilo bolje da se iz partijske vrati u opštinsku fotelju i zakaže sjednicu Skupštine, kako bi legitimni predstavnici građana, u skladu sa zakonom, mogli da rade svoj posao i donose odluke koje su potrebne za normalno funkcionisanje grada"

318 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Opštinski odbor DPS-a Herceg Novi, reagovao je na na jučerašnje saopštenje predsjednika te opštine Stevana Katića, koji je naglasio da su građani Srbije i Bosne i Hercegovine uvijek dobrodošli, i poručio im da ne nasijedaju na provokacije Vlade, čija je odluka, kako je naveo selektivna.

Podsjećamo, prekjuče je najavljeno otvaranje granica Crne Gore za zemlje koje imaju najmanje 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika.

Kako su saopštili iz OO DPS Herceg Novog, "izjava Katića, koji povremeno stavi i masku predsjednika Opštine, ispunjava isključivo kriterijume jeftinih tabloida. Nakon što je sa njemu bliskim predsjednikom opštine Jagodine ugovorio branje mimoza u sred ljetnje turističke sezone, i osnivanje zoološkog vrta, na red su, nakon biljaka i životinja, došli ljudi", tvrde u ovom političkom subjektu.

Kako tvrde, dok su se odgovorni bavili pitanjem zdravlja građana, Katića i Demokrata nije bilo nigdje.

"Zato nisu ni mogli da primijete da Crna Gora ima stručne ljude koji su uspjeli da kroz niz sistemskih mjera, prvi u Evropi, riješe krizu izazvanu pandemijom koronavirusa. Time su obezbjeđene pretpostavke za brz oporavak nama vitalno važnog turizma", kažu u DPS-u.

Kako dalje navode, Katić i Demokrate su umjesto da se raduju uspjehu, napali "one koji su nas odgovornim pristupom, znanjem i požrtvovanošću sačuvali od stradanja".

Oni navode da bi pojava drugog talasa virusa poništila bi sve postignute rezultate.

"Stiče se utisak da se Katić i Demokrate, po diktatu koji su očigledno prihvatili od drugih, nadaju upravo tome. Ako želimo da imamo uspješnu sezonu moramo uraditi sve da sačuvamo stabilnu zdravstvenu situaciju. Zato je važno ispoštovati savjete struke. Dan, dva ili pet na početku juna, ništa neće promijeniti u odnosu na sljedeća tri mjeseca", kažu u saopštenju.

U ovom političkom subjektu tvrde da izvrtanjem djelova saopštenja Vlade Crne Gore, Katić i Demokrate pokušavaju da se dodvore građanima egistencijalno vezanim za turizam.

"Ali, Novljani nisu toliko naivni. U saopštenju Vlade Crne Gore jasno se kaže da će se granice postepeno otvarati "u skladu sa preporukom struke". To znači da su neke države već ispunile kriterijume struke, i da se Vlada nada da će se zdravstvena situacija popraviti i u nama najbližem i najznačajnijem okruženju, te da će građani tih država biti u prilici da doputuju u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja", kažu u OO DPS HN.

Oni su poručili da svako treba da radi posao za koji je zadužen, i da bi Katiću, kako kažu, "bilo bolje da se iz partijske vrati u opštinsku fotelju i zakaže sjednicu Skupštine, kako bi legitimni predstavnici građana, u skladu sa zakonom, mogli da rade svoj posao i donose odluke koje su potrebne za normalno funkcionisanje grada".

Kako su zaključili u saopštenju, "građani Crne Gore i država okruženje znaće da procijene ko zavađa narod - odgovorni predstavnici državnih institucija ili promašeni političari poput Katića".

Bonus video: