"nad njim je vršena psihička tortura"

Vojvodić se brani sa slobode: Radunović tvrdi da je prisiljen da prizna skrnavljenje spomenika

U DPS-u smatraju da je puštanje Vojvodića da se brani sa slobode nedopustivo

14896 pregleda 12 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Printscreen YouTube
Slaven Radunović, Foto: Printscreen YouTube

Luka Vojvodić, osumnjičeni za skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu u Piperima, prisiljen je u stanici policije da prizna ovo krivično djelo, sapštio je Slaven Radunović, poslanik Demokratskog fronta tokom zasjedanja Skupštine Crne Gore.

"Momak je prisiljen da prizna, šamaran je u policiji od izvjesnog inspektora Radusinovića, i da je nad njim vršena psihička tortura da je to uradio", kazao je Radunović.

Radunović je doda da ako je Vojvodić uradio djelo koje mu se stavlja na teret da treba nastrožije da odgovara, ali da ovo nije prvi put da "crnogorsko zužilaštvo i policija namještaju ljudima".

Ranije u Parlamentu, Nikola Rakočević, poslanik Demokratske partije sopcijalista (DPS) uputio je ispred svoje partije apel nakon odluke sudije Osnovnog suda da pusti Vojvodića da se brani sa slobode.

"Kao što znate DPS i naša koalicija nikada ne komentariše odluke bilo kojih sudskih istanci. Međutim sada imamo veliku potrebu jer ovo nje samo krivično djelo, već je anticivilizacijsko koje udara u temelje Crne Gore. Zato je nedopustivo da se državni službenici ovako odnose prema počiniocima ovih djela. Rušenje spomenika nije ništa drugo nego fašiza, Mi ćemo raditi na tome da napravimo pravni tim koji će raditi na tome da se izmjene i dopune sva zakonska rješenja koje će ovakve odluke učiniti nemogućim", kazao je Rakočević.