Crnogorska Budva: Hitno zakazati sjednicu SO zbog pukotina

"Tražimo zakazivanje hitne sjednice Skupštine Opštine Budva na kojoj bi nas istinito izvijestili o problemu, a mi kao zakonodavna vlast donijeli zaključke koji bi bili obavezni za dalje postupanje predsjednika Opštine"
161 pregleda 14 komentar(a)
Mediteranska ulica, Budva pukotine, Foto: Vuk Lajović
Mediteranska ulica, Budva pukotine, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.02.2018. 09:26h

Opozciona Crnogorska zatražila je od predsjednika Skupštine opštine Đorđija Vujovića da zakaže hitnu sjednicu lokalnog parlamenta, na kome bi se detaljno upoznali o stanju Merditeranske ulice.

“Čekajući da se situacija oko pukotine u Mediteranskoj ulici rasvijetli, ne želeći da izazivamo paniku među građanima Budve i očekujući odgovorniji pristup lokalne vlasti prema problemu, mi odbornici Crnogorske oštro protestujemo zbog dosadašnjeg ponašanja svih aktera te pozivamo predsjednika Skupštine Opštine da sazove hitnu sjednicu na kojoj bi se mi, kao predstavnici građana, detaljno informisali o ozbiljnosti situacije na terenu. Navikli smo na neprimjerene istupe predsjednika Opštine, koji svaki svoj javni nastup koristi kako bi se u izbornoj godini što bolje dodvorio masi, pritom ne misleći na opšti interes i zanemarujući činjenicu da se do juče hvalio novcem koji je naplaćen od konkretnog investitora”, navodi se u saopštenju odborničkog kluba.

Dodaju da “ko je kome šta rekao, kako je odgovoreno, prizemno prozivanje na ličnoj i nacionalnoj osnovi ne zanima ni jednog građanina Budve”.

“Zahtijevamo da se nađe kompromis i da se problem riješi. Već godinu dana upozoravamo na stanje u budvanskom vrtiću. To je naš prioritet, ali očigledno ne i drugih jer su shvatili ozbiljnost situacije tek onda kada je ugrožena cijela Mediteranska ulica, okolne zgrade i objekti. Poštovane kolege, za mnoge stvari manjeg značaja imali smo hitne sjednice, a o ovoj, veoma ozbiljnoj, treba da se informišemo večeras kad je zakazano sučeljavanje predsjednika Opštine i investitora na lokalnoj televiziji. Možda ste vi na to navikli, jer ste odavno podređeni autoritetu izvršne vlasti. Mi nismo i imamo odgovornost prema građanima koji su za nas glasali.Tražimo zakazivanje hitne sjednice Skupštine Opštine Budva na kojoj bi nas istinito izvijestili o problemu, a mi kao zakonodavna vlast donijeli zaključke koji bi bili obavezni za dalje postupanje predsjednika Opštine u ovom predmetu jer se ne smijemo prepustiti sujetama i predizbornim afinitetima pojedinaca vrha izvršne vlasti!”, zaključuju u Crnogorskoj.

Bonus video: