Sjednici u Budvi falio kvorum: Bez predstavnika DPS-a, SD-a, Crnogorske, URE i Džakovića

“URA je sastavni dio koalicije ovdje. Još sam više iznenađen što predstavnici te partije danas odlaze kod Duška Markovića. Mislim da je to jasna poruka i pretpostavljam da ce građani i cjelokupna javnost iz ovoga izvući potpuno jasne zaključke”, kazao je Pejović

16705 pregleda 14 komentar(a)
Sjednica pod šatorom bez kvoruma: SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Sjednica pod šatorom bez kvoruma: SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.05.2020. 16:36h

Sjednica lokalnog parlamenta na kojoj je trebala da se razmatra inicijativa 535 građana Budve za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, nije održana, jrr nije bilo kvoruma. Sjednici nisu prisustvovali odbornici DPS, SD, Crnogorske, URA i nezavisni odbornik Stevan Džaković. Sjednici su prisustvovali odbornici Demokrata, Demokratskog fronta (DF) i SNP-a.

Šef odborničkog kluba Demokrata Mijomir Pejović kazao je da nije iznenađen nedolaskom odbornika DPS, SD, Crnogorske i Džakovića, već što sjednici nije prisustvovala odbornica GP URA Božena Jelušić.

“URA je sastavni dio koalicije ovdje. Još sam više iznenađen što predstavnici te partije danas odlaze kod Duška Markovića. Mislim da je to jasna poruka i pretpostavljam da ce građani i cjelokupna javnost iz ovoga izvući potpuno jasne zaključke”, kazao je Pejović.

Podsjećamo sjednica je prvo zakazana bila 3. februara, ali je isto zbog nedostatka kvoruma odložena.

Tada sjednici takođe nisu prisustvovali odbornici DPS, SD, Crnogorske, GP URA, dok je Džaković prisustvovao.

Odbornica DPS Snežana Kuč ponovila je da odbornici te partije nisu prosustvovali sjednici jer je šef parlamenta Krsto Radović prekršio Poslovnik i Statut, pošto je bio dužan da nakon prvog prekida sjednice 3. februara nju zakaže u roku od 30 dana, što nije učinio.

Ona je navela da je upravo ta partija zbog toga što je Radović tokom mandata kršio Poslovnik i Statut inicirala njegovo razrješenje. Ponovila je da će odbornici te partije prisustvovati sjednicama u 12 i 14 časova kada će se raspravljati o inicijativama za smjenu gradonačelnika Marka Carevića i predsjednika SO Radovića.

Kuč je nazvala necivilizacijskim činom dijeljenje letaka sa osmrtnicom Džakovića.

Prisustvo nije dozvoljeno potpredsjedniku Opstine Vladimiru Bulatoviću koga je Carevic razriješio. Bulatović je kazao da je u pitanju nastavak pravnog nasilja, te kazao da će epilog svega biti hapšenje onih koji su kršili zakone.

Bonus video: