Brnabić: Srbija je neke zemlje stigla i prestigla, nesuglasice Podgorice sa Beogradom su posljedica toga

Brnabić je rekla da ne razumiju potrebu kreiranja nove crkvene zajednice u 21. vijeku

10556 pregleda 36 komentar(a)
Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da pojedini političari u regionu stvaraju tenzije medju zemljama i narodima samo da bi "prikrili da ne trče brzo kao Srbija". Gostujući na TV Hepi, Brnabić je rekla da je Srbija neke zemlje u ekonomskim oblastima "stigla i prestigla", da su nesuglasice zvanične Podgorice sa Beogradom posljedica toga, a napomenula je da 28 odsto stanovnika Crne Gore čine Srbi.

"Mi moramo da se bavimo pitanjima Srba gdje god oni živjeli, imamo ustavnu obavezu, i za to se nećemo izvinjavati", rekla je Brnabić i dodala da se i druge države bave pravima svoje nacije van granica sopstvene zemlje.

Ona je ocijenila da je Srbija sa Mađarskom izgradila strateško partnerstvo upravo na osnovu saradnje Beograda i Budimpešte o pravima nacionalnih manjina.

Brnabić je dodala i da je hapšenje vladike Joanikija u Crnoj Gori bilo politički čin, koji nije smio da se dogodi, uz ocjenu da prema vjerskim osjećanjima "morate da budete posebno oprezni kako ne bi izazivali sukobe". Sa druge strane, Brnabić je rekla da ne razumiju potrebu kreiranja nove crkvene zajednice u 21. vijeku.

"To u 21. vijeku niko ne želi, osim ako nije (glumac) Tom Kruz", ocenila je Brnabić.

Bonus video: