zadovoljan rezultatima

Anđušić: DPS omogućio nastavak dinamičnog razvoja Podgorice

"Lokalna vlast je za nepune dvije godine ostvarila brojne planove iz izbornog programa", navodi šef Kluba odbornika DPS Skupštine Glavnog grada

490 pregleda 118 reakcija 1 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS
Ažurirano: 31.05.2020. 18:02h

Dvije godine nakon ostvarivanja jedne od najubjedljivijih pobjeda na lokalnim izborima, može se konstatovati da je Demokratska partija socijalista (DPS) omogućila nastavak dinamičnog razvoja Podgorice, ocijenio je Mihailo Anđušić, šef Kluba odbornika DPS Skupštine Glavnog grada.

"Polovinu mandata dočekujemo izuzetno zadovoljni rezultatima rada podmlađenoga Kluba odbornika DPS. Progresivnom političkom snagom i svojim aktivnostima odlučno se suprotstavljamo destruktivnim snagama i dajemo glavni zamajac odgovornoj gradskoj upravi, u namjeri da realizuje sve one projekte zbog kojih je DPS i dobila povjerenje građanki i građana", navodi Anđušić.

Lokalna vlast je tako, dodaje on, za nepune dvije godine ostvarila brojne planove iz izbornog programa.

"Započeta je izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, najznačajnijega projekta u novijoj istoriji Podgorice. Rekonstruisane su tri značajne saobraćajnice, bulevari prema Golubovcima, Cetinju i Tuzima, dok ubrzano teče rekonstrukcija starog puta prema Spužu i Danilovgradu i planiranje novog bulevara prema Danilovgradu i Nikšiću. U završnoj fazi su radovi na gradnji zaobilaznice koja će povezivati Bulevar 21. maj i Dajbabe, odnosno bulevar prema Golubovcima", navodi Anđušić.

U završnoj su fazi, kako dodaje, i radovi na kompleksu Doma za stare, a asfaltirane su i uređene brojne gradske saobraćajnice, trgovi, parkovi i igrališta.

"Vraćen je spomenik Josipu Brozu i podignut spomenik Ivanu Crnojeviću, čime je lokalna vlast pokazala da poseban odnos gaji prema crnogorskom antifašizmu i multikulturalnosti. Uz pomoć partnera, održane su i pokrenute brojne manifestacije kulture i sporta, a otvorena je i rekonstruisana Bemax arena, koja je u vrijeme pandemije virusa Covid-19 bila određena za prihvat potencijalnih bolesnika. Lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom Vukovićem visok stepen odgovornosti prema građanima i gradu pokazala je upravo u trenucima kad je cio svijet bio zatečen efektima širenja virusa, blagovremenim i preciznim reagovanjem te uvođenjem mjera koje su pomoć ugroženim privrednicima. Ostvareni rezultati daju nam za pravo da očekujemo još jednu ubjedljivu izbornu pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima", zaključuje Anđušić.