Petričević: Predstava je završena, goruća pitanja za Budvu ostaju

"Za tri i po godine upravljanja gradom na sceni su bili sukobi, svađe, nesloga i međusobno pljuvanje, a sve na uštrb građana Budve. Oni to neće zaboraviti, kao što nijesu zaboravili ni istinsko prekrajanje njihove izborne volje, kada je podrškom Crnogorske vladajuća koalicija opstala na vlasti", kazala je odbornica SD-a

2921 pregleda 46 reakcija 8 komentar(a)
Petričević, Foto: Socijaldemokrate
Petričević, Foto: Socijaldemokrate

Tokom posljednje sjednice Skupštine opštine Budva viđeno je sve osim onog što je trebalo, a sada kada je predstava završena, goruća pitanja za Budvu ostaju, kazala je odbornika Socijaldemokrata u SO Budve, Milica Petričević.

"Gotovo da nema stanovnika Budve, pa i Crne Gore, koji nije sa zanimanjem, ali i sa zgražavanjem, pratio dvodnevnu predstavu koja se odigravala ispred zgrade Opštine Budva. U šatorskoj scenografiji, prikladnoj za performans koji smo vidjeli, režiseri i glavni glumci: skupštinska manjina koalicije DCG, DF i podcenzusnih SDP i URA nadmašili su sebe, praćeni aplauzima i podrškom sporednih glumaca, opštinskih funkcionera koje su sami imenovali. Poseban i u cijeloj Crnoj Gori najviše zapažen ton predstavi dali su članovi porodica tih funkcionera, okupljenih ispred šatora, nazvani „nezadovoljni građani“. Da se razumijemo, jesu građani i jesu nezadovoljni, ali očigledno gubljenjem obilatih privilegija. Samo se pitamo da li su ovom predstavom zadovoljni i drugi građani Budve, birači pomenutih partija, koji nijesu sebi dozvolili da učešćem pred šatorom ovako ponize, izvrgnu ruglu i obesmisle Skupštinu, parlamentarizam, pa i svoju izbornu volju. Oni građani, koji su od svojih predstavnika očekivali mudrost, programe, ideje i napredak kroz legitimne političke metode, a ne kroz zastrašivanje i ponižavanje političkih protivnika", navodi Petričević.

Jedini statisti ove, kako je kazala, predstave, su bili "skupštinska većina, 17 odbornika DPS-a, Crnogorske, SD-a i nezavisni odbornik, predviđen da bude 'topovsko meso' za frustrirane gubitnike vlasti.

"Samo što statisti nijesu igrali po predviđenom scenariju, pa su na kraju ostali poniženi samo organizatori. Sve bi to bilo fino i zabavno da ova groteska nije trebalo da bude sjednica Skupštine. Da na toj sjednici nije trebalo poštovati Zakon, Statut i Poslovnik o radu. I da nije trebalo rješavati pitanje od najveće važnosti za građane Budve u ovom teškom periodu – kako dalje. Vidjeli smo sve, osim onoga što je trebalo. Vidjeli smo i da odlazeća budvanska koalicija ima veoma snažnu i beskompromisnu slogu isključivo i jedino kada im je ugrožena vlast. Za tri i po godine upravljanja gradom na sceni su bili sukobi, svađe, nesloga i međusobno pljuvanje, a sve na uštrb građana Budve. Oni to neće zaboraviti, kao što nijesu zaboravili ni istinsko prekrajanje njihove izborne volje, kada je podrškom Crnogorske vladajuća koalicija opstala na vlasti. Tada koalicija nije bila nimalo zabrinuta za izbornu volju birača tri odbornika, pa je utoliko licemjernija njihova sadašnja briga za prekrajanje izborne volje birača jednog odbornika. Predstava je završena, goruća pitanja za Budvu ostaju. I moraju se rješavati. Voljom skupštinske većine, po jasnim zakonskim i ustavnim odredbama države Crne Gore. Time se ne smije i ne može manipulisati", zaključuje Petričević.

Bonus video: