SDP: Brajović može na dijalog samo sa Specijalnim tužilaštvom

"Ivan Brajović je, nažalost, od Skupštine napravio parlamentarnu karikaturu, a od sebe ozbiljnog kandidata da zamijeni Svetozara Marovića. Jedino je Marović više od njega bio na razgovorima kod specijalnih tužilaca. Takav predjsednik Skupštine nema autoritet da vodi ozbiljan politički dijalog"

3557 pregleda 11 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija poručila je predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću da on "ozbiljan" dijalog može da iza samo sa Specijalnim državnim tužilaštvom. Brajovićevom pozivu da se razgovara o izbornim uslovima nije se odazvao niko iz opozicije, a on je kazao da je imao iskrenu ideju da dogovore početak novog kruga razgovora o poboljašnju transparentnosti izbornog procesa i izbornog ambijenta.

On je oštro kritikovao nekadašnje partijske kolege iz SDP-a, navodeći da se poslednjih godina, “nažalost, ponašaju tako da će možda dovesti do toga da ta partija ima članova taman koliko i predsjednika”.

"Ivan Brajović je, nažalost, od Skupštine napravio parlamentarnu karikaturu, a od sebe ozbiljnog kandidata da zamijeni Svetozara Marovića. Jedino je Marović više od njega bio na razgovorima kod specijalnih tužilaca. Takav predsjednik Skupštine nema autoritet da vodi ozbiljan politički dijalog," odgovorio je SDP.

U saopštenju poručuju Brajovićću da je bolje da umjesto inicijativa pogleda koji slučajevi visoke korupcije su prioritet na kojem insistiraju evroatlanski partneri Crne Gore.

" Organizovani kriminal i pranje novca ne mogu da idu zajedno sa ozbiljnom političkim dijalogom i zbog toga Brajović "ozbiljan" dijalog može da vodi samo sa SDT. I u tom dijalogu da odgovora na “teška” pitanja," navodi SDP.

Bonus video: