Odgovorili bivšem partijskom kolegi

PzP Budva: Džaković bruka Crnu Goru i časne Crnogorce

“DF je sastavljen i od Crnogoraca i od Srba i svih drugih nacionalnosti i konfesija, i njeguje toleranciju u našem društvu"

5156 pregleda 11 komentar(a)
PzP, Foto: PzP
PzP, Foto: PzP

Budvanski Pokret za promjene optužili su nekadašnjeg njihovog odbornika Stevana Džakovića , koji odbija da vrati mandat, da “svoja nepočinstva i pogaženu riječ, prebaciju na priču o Crnogorcima i Srbima.

“Stevan Džaković ne prestaje da prevazilazi sebe. Taman smo pomislili da je dotakao dno, i da je u njemu ostalo bar malo ljudskosti, kad on opet sve iznenadi i uspije da se još niže sroza. Izgleda da hoće da se uvuče još dublje u blato otkud ga niko više neće izvaditi.Žalosno je, da je sada, kad nema više kud, posegao za izjavom da je on jedini Crnogorac u DF-u, pokušavši da opravda svoja nepočinstva i pogaženu riječ. Gospodine Džakoviću u PZP-u, iz kojeg, da i to pomenemo niste izbačeni zbog politike, i u DF-u ima nas mnogo časnih Crnogoraca koji nikada ne bi pristali da rade ovo u čemu Vi učestvujete. Crnogoraca koji su branili ovu državu kad god je bilo potrebno i kad god ih je pozvala” poručili su iz budvanskog PzP reagujući na današnju konferenciju za novinare Džakovića. Iz PzP su naveli “ mi se od Vas potpuno razlikujemo i drago nam je, da sada, kada ste pokazali Vaše pravo lice sa Vama više nemamo nikakvog posla ni kontakta”.

“DF je sastavljen i od Crnogoraca i od Srba i svih drugih nacionalnosti i konfesija, i njeguje toleranciju u našem društvu. Mi u DF-u, zajedno sa našom braćom, prijateljima i komšijama Srbima radimo svakodnevno na boljitku Budve i svih njenih građana. Vaše se crnogorstvo, kao i Vaših novih pajtosa, ogleda najviše u mržnji prema svemu što je pravoslavno i srpsko. Vi, i drugi Vama slični, ste onoliko veliki Crnogorci koliki su lični interesi koje možete na račun toga ostvariti.

Vaše je crnogorstvo i poštenje visoko koliko i žičara do Brajića. Poručili su “ viste sve, samo niste Crnogorac, jer prave Crnogorce odlikuju čojstvo, junaštvo i poštenje, karakterne osobine koje Vi ne posjedujete” “Uvijek se u našem društvu čovjek vrijednovao po tome da li se drži zadate riječi, a Vi ste svaku svoju pogazili. Sve što ste pričali i radili očigledno je bila laž i povezano sa ostvarenjem vlastitih imovinskih interesa. Izigravate nekog zaštitnika Crne Gore, kažete da je država ugrožena, pa ste se Vi našli, koji ste inače poznati kao veliki junak, da je štitite obaranjem vlasti u jednoj lokalnoj samupravi. Ovakvu nenormalnu i nemoralnu argumentaciju može samo da prihvati neko ko je ili potpuno lud ili je zlonamjeran. Mogli ste nešto bolje i razložnije da smislite kako bi opravdali svoju sramotu. Izjava da ste donijeli DF-u više od jednog mandata pokazuje najbolje da ste potpuno izgubili kompas i da niste svjesni u kakvoj se situaciji nalaze. Svi koji Vas poznaju odlično znaju da Vi u Budvi druga u Budvi nemate i da se podrška koju imate ne može ni dvocifrenim brojem označiti”, poručili su u Pokretu za promjene. Dodaju “ Vi ćete, zbog ovoga, ostati upamćeni kao politički preletač, a sledeći izbori neće pokazati ono što ste Vi umislili, naprotiv, nikad više nećete biti odbornik, niti će iko takvog čovjeka primiti u svoje redove”.

“Neće Vam ništa dati ni vaši trenutni mentori, koji, iako Vam trenutno povlađuju, nisu toliko naivni da Vam povjere mandat, pa da im se desi isto ovo što ste nama uradi. Ne treba im politička bomba u vlastitim redovima i neće ni oni pristati da ih bilo ko maltretira suludim zahtjevima.

U takve, nestalne i nestabilne ljude niko nema povjerenja i odbacuje ih čim im upotrebna vrijednost istekne, brojni su primjeri njihove žalosne sudbine. Budva će se, gospodine Džakoviću odbraniti od nasrtaja na nju, a njeni građani, Crnogorci i Srbi i svi drugi živjeti lišeni takvih ljudi koji, kao Vi i Vaši novi ortaci, stalno sijete u naše društvo, kako bi ostvarivali podršku na podjelama”, zaključuje se u saopštenju PzP.

Preporučujemo za Vas