donacijom uae potvrđeno prijateljstvo dvije zemlje

Brajović primio novoimenovanu ambasadorku UAE

Čestitajući ambasadorki stupanje na dužnost, Brajović je ocijenio da su stvorene pretpostavke za uspostavljanje strateškog partnerstva između dvije države, koji bi, kako se navodi u saopštenju, predstavljao odličnu platformu za dalje unaprjeđenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim segmentima od obostranog značaja

454 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg sasatnka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa današnjeg sasatnka, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 02.06.2020. 14:15h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u nastupnu posjetu novu ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilu Abdelaziz Naser Said Alšamsi, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Čestitajući ambasadorki stupanje na dužnost, Brajović je ocijenio da su stvorene pretpostavke za uspostavljanje strateškog partnerstva između dvije države, koji bi, kako se navodi u saopštenju, predstavljao odličnu platformu za dalje unaprjeđenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim segmentima od obostranog značaja.

Brajović je, kaže se u saopštenju,  naglasio da vrijedna donacija od sedam tona zaštitne medicinske opreme koju su UAE obezbijedili državi Crnoj Gori, predstavlja još jednu potvrdu prijateljstva dvije zemlje, s posebnim značajem u periodu kada je potrebno sačuvati zdravlje građana.

"Ambasadorka Alšamsi je istakla da će prioritet njen misije u Crnoj Gori biti jačanje odnosa dvije zemlje i da UAE Crnu Goru vidi kao značajnog strateškog partnera. Ona je naročito pohvalila sve aktivnosti koje su nadležne institucije Crne Gore preduzele u borbi protiv Kovida 19. Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti daljem snaženju sveukupnih odnosa dvije države, posebno u oblasti ekonomije sa naglaskom na investicije", zaključeno je u saopštenju.