Perović: Svi su pozvani i svi su dobro došli, stranke jedino same mogu da se isključe iz sporazuma

Jedan od lidera pokreta Odupri se 97 000, Džemal Perović kazao je agenciji MINA da je većina partija prihvatila poziv na razgovore

3122 pregleda 11 komentar(a)
Perović, Foto: Filip Roganović
Perović, Foto: Filip Roganović

Predstavnici pokreta Odupri se i dijela opozicionih partija razgovaraće sjutra u Podgorici o uslovima u kojima bi trebalo da budu održani redovni parlamentarni izbori.

Jedan od lidera pokreta Odupri se 97 000, Džemal Perović kazao je agenciji MINA da je većina partija prihvatila poziv na razgovore.

„Svi su pozvani i svi su dobro došli. Sporazum za budućnost potpisan je u ime građana i u interesu građana i pred građanima. Stranke jedino same mogu da se isključe iz sporazuma“, kazao je Perović. Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić poručio je u utorak pokretu Odupri se da im više nijesu partneri i "da im se ne javljaju".

Mandić je u crnogorskoj Skupštini kazao predstavnicima pokreta Odupri da nijesu bili uz njih kad su ih hapsili u parlamentu i da ih više ne smatraju partnerima.

„Samo da poručim ovima što nas ovih dana čekaju ispred Skupštine iz nekih raznih pokreta koji ne postoje, da im kažemo da je vododjelnica za nas kao opoziciju, a posebno za nas iz DF-a, onaj odnos prema zakonu usvojenom 26. decembra naveče u ovom parlmentu, kada smo hapšeni, progonjeni, voženi maricama“, rekao je Mandić.

Predstavnici parlamentarne opozicije i pokreta Odupri se 97 000 potpisali su u martu prošle godine Sporazum o budućnosti kojim se traže i ostavke čelnih ljudi u državi i formiranje tehničke vlade i stvaranje uslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

Potpisnici sporazuma obavezali su se da neće učestovati ni na jednim izborima koji budu održani prije ispunjenja zahtjeva.

Bonus video: