"bilo je komično gledati proslavu odlaganja izvjesnog poraza od strane Demokrata i DF-a"

Nikolić: Događaji u Budvi svojevrsna politička sramota

“Jer ukoliko dozvolimo da takvo ponašanje postane praksa, imaćemo zbilja ozbiljan problem u političkom životu Crne Gore. Imaćemo i politički, ali i pravni problem”, rekao je Nikolić

4566 pregleda 11 komentar(a)
Miloš Nikolić, DPS, Foto: Boris Pejović
Miloš Nikolić, DPS, Foto: Boris Pejović

Dešavanja u Budvi predstavljaju svojevrsnu političku sramotu, ocijenio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić, navodeći da očekuje da reakcija nadležnih organa bude brza i efikasna.

On je kazao da vjeruje da će nadležni državni organi adekvatno odgovoriti na, kako je naveo, nezapamćeno pravno nasilje u okviru jedne važne institucije, kakav je predstavnički dom građana u Budvi.

“Jer ukoliko dozvolimo da takvo ponašanje postane praksa, imaćemo zbilja ozbiljan problem u političkom životu Crne Gore. Imaćemo i politički, ali i pravni problem”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, sve ono što se prethodnih dana desilo u Budvi, a u režiji koalicije Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore, predstavlja svojevrsnu političku sramotu i političku blamažu.

“Ona je samim tim veća ukoliko znamo iz onoga što smo čuli prethodnih dana, ali i iz onoga o čemu su jedni o drugima govorili tokom prethodnih tri i po godine konstituenti vlasti u Budvi, da odbrana vlasti je isključivo motivisana odbranom nepotizma, odbranom malverzacija i odbranom ličnih finansijskih interesa pojedinih aktera, a o čemu smo mogli da slušamo i čujemo detalje prethodnih dana”, naveo je Nikolić.

Kako je kazao, riječ je o nezapamćenom pravnom nasilju koje kontinuirano traje već sedam, ili osam dana, još od prve sjednice za smjenu predsjednika Opštine Budve Marka Carevića.

“Imamo primjere flagrantnog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta grada Budve, Poslovnika o radu Skupštine, nedozvoljavanje pojedinim odbornicima DPS-a da govore, maksimalna kršenja procedure neograničeno vrijeme trajanja rasprave, neograničeno vrijeme trajanje pojedinačnih diskusija”, naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, sve to je vodilo kršenju Zakona o lokalnoj samoupravi, Statutu Budve, budući da nije stavljen na glasanje predlog za razrješenje predsjednika budvanskog parlamenta Krsta Radovića, što je bilo zakonska obaveza predsjedavajućeg jučerašnjom skupštinom.

“Očekujem da reakcija bude brza, efikasna i jasna kako bi se ovom divljaštvu kako pravnom, tako jednom uličnom kojem smo takođe prisustvovali jasno stalo na kraj”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Demokratska Crna Gora se sada svjesno, nakon tri i po godine, i definitivno “ogolila” javnosti kao apsolutni partner DF-a.

“Aleksa Bečić i Demokratska Crna Gora su sada potpuno pod kišobranom DF-a i Andrije Mandića, odlučili da konačno priznaju ono što je njihova stvarna politika, a sve u cilju odbrane vlasti i odbrane golog interesa”, kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, bilo je po malo komično gledati nakon svega proslavu od strane Demokrata i DF-a.

Nikolić je rekao da nije jasno šta su slavili, da li “odlaganje izvjesnog poraza, nepristojnost, nevaspitanje i sramotu koju su demonstrirali u prethodnih sedam dana i na ličnom i političkom nivou”.

“Posao koji smo započeli u skladu sa zakonom, statutom, poslovnikom o radu i ostalim aktima će biti dovršen do kraja i na jedan zakonski način će biti omogućeno da se ispoštuje volja trenutne većine u budvanskoj opštini”, poručio je Nikolić.

Kako je naveo, razloga za slavlje nema, naprotiv ima razloga za brigu.

“Jer vjerujemo da će isplivati baš sve one malverzacije za koje su i DF i Demokrate jedni druge optuživali u prethodnih tri i po godine i da će oni na adekvatan način biti procesuirane od nadležnih državnih organa, uz krivične prijave i Radoviću i svim ostalim učesnicima koji su grubo zloupotrijebili poslovnik, statut i zakon tokom prethodnih dana, odnosno grubo ga prekršili”, zaključio je Nikolić.

Preporučujemo za Vas