KAZALI DA ĆE SE ZALAGATI ZA GRAĐENJE STABILNIH ODNOSA

Demos: Vlast prešla put od idealizacije odnosa sa Srbijom do atmosfere skoro ratnog stanja

Kako su kazali, tema odnosa Crne Gore i Srbije nalazi se u vrhu prioriteta za manipulacije i uvijek u dva ekstremna pravca

1153 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demos
Ilustracija, Foto: Demos

Crnogorska vlast je u kratkom vremenu prešla put od neosnovane idealizacije odnosa sa Srbijom do sadašnje proizvedene atmosfere skoro ratnog stanja, kazali su iz Demosa i poručili da će se ta stranka zalagati za građenje stabilnih odnosa u interesu građana.

Iz Demosa su kazali da se, pored konstantnog kršenja demokratskih i zakonskih normi od vladajuće elite, dubina krize zemlje ogleda i u njihovim neodgovornim izjavama.

Oni su poručili da će se, umjesto reprodukovanja programiranih ekstrema u odnosima sa Srbijom, zalagati za građenje stabilnih i realnih odnosa u interesu građana, na principima obostranog međudržavnog uvažavanja.

Kako su kazali, tema odnosa Crne Gore i Srbije nalazi se u vrhu prioriteta za manipulacije i uvijek u dva ekstremna pravca.

„Naime, crnogorska vlast je u kratkom vremenskom periodu prešla put od neosnovane idealizacije odnosa do sadašnje proizvedene atmosfere skoro ratnog stanja“, naveli su iz te stranke.

Iz Demosa su podsjetili da je prije samo dvije godine premijer Duško Marković tokom posjete Srbiji izjavio da su odnosi između Crne Gore i te zemlje „najbolji u posljednjih 20 godina“.

„Sada prisustvujemo otvorenoj sezoni dramatizacije međudržavnih odnosa, sve kao pogonsko gorivo za izbore u obje države“, kazali su iz te stranke.

Prema njihovim riječima, vještački karakter navedenih manipulacija se posebno ogleda u svijetlu činjenice da su svo vrijeme na vlasti iste političke ekipe u obje države.

„Drugi paradoks u ovoj demagoškoj predstavi proističe iz činjenice da su beogradski tabloidni mediji, koji u posljednjem periodu huškački izvještavaju o Crnoj Gori, upravo bili angažovani od crnogorske vlasti sa zadatkom blamiranja političkih protivnika na domaćem terenu“, kazali su iz Demosa.

Preporučujemo za Vas