NOVA BUDVA POZVALA NA SMIRIVANJE TENZIJA U GRADU

Gigović: Začarani krug politike i sukoba donosi blokadu i probleme

On je naglasio da je grupa birača Nova Budva stava da, kao domaćini, moramo Budvu vratiti razumu i saradnji

2219 pregleda 182 reakcija 16 komentar(a)
Gigović, Foto: Nova Budva
Gigović, Foto: Nova Budva

Lider Pokreta “Nova Budva” Ilija Gigović pozvao je građane i institucije Budve na smirenost i obnovi grada, poručujući da “začarani krug politike i sukoba u koji smo ušli za sve donosi veliku blokadu i probleme”

“Nova Budva nova građanska snaga poziva građane i sve odgovorne pojedince i institucije na smirenost i obnovu. Treba nam razumno i smireno nalaženje najboljih rešenja za obnovu. Obnovu zdravlja nakon pandemije, obnovu društvene stabilnosti i ekonomije. U ekonomskoj krizi sa kojom se suočava grad u jeku turističke sezone, Budva zahtijeva potpunu pribranost i nove odgovore. Nova Budva ima taj kapacitet, ima nove odgovore i spremna je da preuzme odgovornost za vođenje grada”, kazao je Gigović.

On je naglasio da je grupa birača Nova Budva stava da, kao domaćini, moramo Budvu vratiti razumu i saradnji.

“Začarani krug politike i sukoba u koji smo ušli za sve donosi veliku blokadu i probleme. Scene sa gradske skupštine kojima smo svjedoci nikome ne mogu služiti na čast, posebno ako tvrdimo da želimo u modernu EU, a ponašamo se potpuno neprikladno. Na žalost, ni ekonomiji ni ugledu Budve ne prija ovakva slika političkih sukoba koje ide u svijet, umjesto toga treba da kao dobri domaćini pokažemo sređenu turističku metropolu Jadrana”, naglasio je Gigović.

Prema njegovim riječima članovi i aktivisti Nove Budve imaju znanje i iskustvo da preuzmu vođenje brige o gradu.

"Svu snagu i energiju želimo da uložimo u gradske teme, komunalna pitanja i ekonomiju. Smatramo da su trenutno politikanstvo i lične razmirice pogrešno usmjerena energija. Veliki složeni gradski sistemi ne rade sami od sebe, treba aktivno brinuti o boljem kvalitetu plaža, pijaćoj i otpadnoj vodi, komunalnom redu, gradnji, saobraćaju, socijalnim problemima. To zna svaki domaćin. Nova Budva umije, može i hoće da se bavi pravim pitanjima obnove grada posle pandemije, sa konkretnom vizijom i jasnim gradskim rešenjima. Visoka politika nije naš fokus, grad je naš fokus i bolja budućnost za sve. Kao vaši sugrađani, komšije i prijatelji, mi iz Nove Budvea pelujemo da se pomjerimo od sukoba. Mi iz Nove Budve imamo znanje, volju i jasan plan kako da se usmjerimo samo na grad, ekonomiju, turizam i bolji život svih građana. Mi smo ta nova snaga, svih građana”, nagladio je Gigović.