"ODAVNO PRIJATELJI I PARTNERI"

Palmer: Crnogorski doprinos NATO-u osnažio regionalnu i globalnu bezbjednost

Palmer je naglasio da SAD pozdravljaju crnogorske vojnike koji služe rame uz rame sa američkim snagama u Avganistanu, Iraku i Evropi

1387 pregleda 6 komentar(a)
Palmer, Foto: BETAPHOTO
Palmer, Foto: BETAPHOTO

Doprinosi Crne Gore NATO-u osnažili su regionalnu i globalnu bezbjednost, saopštio je za Glas Amerike zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer povodom treće godišnjice pridruživanja Crne Gore Sjevernoatlantskoj alijansi.

"SAD i Crna Gora su odavno i prijatelji i partneri i 5. juna obilježavamo našu treću godišnjicu kao saveznici", poručio je Palmer u pisanoj izjavi.

Naglasio je da Sjedinjene Američke Države (SAD) pozdravljaju crnogorske vojnike koji služe rame uz rame sa američkim snagama u Avganistanu, Iraku i Evropi.

"Takođe prepoznajemo doprinose Crne Gore NATO operacijama kao i njeno obećanje da će ispuniti ciljeve iz Velsa za odbrambenu potrošnju do 2024. godine. Uz to, cijenimo spremnost Crne Gore da se suprostavi prijetnjama iz 21. vijeka i njeno partnerstvo u borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji", saopštio je zvaničnik Stejt departmenta.

Palmer je zaključio da od "snažne i bliske saradnje" dvije zemlje koristi imaju Crna Gora, SAD i cjelokupni region Zapadnog Balkana.

Crna Gora je formalno je postala 29. članica NATO saveza 5. juna 2017. godine, predajom dokumenata ratifikacije na ceremoniji u Stejt departmentu.

Preporučujemo za Vas