Darmanović: Ne postoji potreba za alarmiranjem u vezi nesporazuma sa Srbijom

Darmanović je odgovarajući na pitanje novinara, da li ima kontakte sa NATO u kontekstu povremeno narušene bezbjednosne situacije i uplitanja jedne susjedne države u unutrašnje stvari Crne Gore, kazao da ne vidi da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom

6191 pregleda 13 komentar(a)
Grlić Radman i Darmanović, Foto: Luka Zeković
Grlić Radman i Darmanović, Foto: Luka Zeković

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović rekao je da postoje mehanizmi unutar NATO koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procijenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbjednosti države.

On je odgovarajući na pitanje novinara, da li ima kontakte sa NATO u kontekstu povremeno narušene bezbjednosne situacije i uplitanja jedne susjedne države u unutrašnje stvari Crne Gore, kazao da ne vidi da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom.

"Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Vjerujem da će se političkim putem naći rješenje za te odnose koji sada nijesu na najboljem nivou", kazao je Darmanović nakon sastanka sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, Gordanom Grlićem Radmanom.

Darmanović je podsjetio da je danas tri godine od članstva Crne Gore u NATO i da su benefiti ogromni.

"Benefiti su ogromni, Crna Gora je danas drugačija zemlja, bezbjednija, sigurnija, imamo moćne saveznike, reformisali smo svoj sistem odbrane i bezbjednosti, zatim Crna Gora je prvi put u istoriji postala institucionalno dio zapadnog svijeta i porodice zapadnih demokratija", rekao je Darmanović.

Bonus video: