Marković primio japanskog ambasadora: Investitori iz Japana mogu pronaći svoju šansu u CG

Ambasador Marujama je ukazao i na mogućnost transfera japanskih znanja i iskustva u oblasti saniranja posljedica elementarnih nepogoda
89 pregleda 6 komentar(a)
Duško Marković, Junići Marujama, Foto: Gov.me
Duško Marković, Junići Marujama, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.02.2018. 15:45h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Japana u Crnoj Gori Junićija Marujamu.

Čestitajući ambasadoru Marujami stupanje na dužnost, Marković se zahvalio na dosadašnjoj pomoći Japana Crnoj Gori.

Konstatovani su kvalitetni bilateralni odnosi dviju država uz ocjenu da je u obostranom interesu produbljivanje za šta, ocijenjeno je, postoji prostor pogotovo na ekonomskom planu u sektoru malog i srednjeg biznisa kao i u oblastima obrazovanja, nauke i sporta.

Premijer je informisao gosta da su rast ekonomije, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta prioriteti Vlade te da je brza i efikasna valorizacija naših razvojnih potencijala prostor u kojem i investitori iz Japana mogu pronaći svoju šansu.

Ambasador Marujama je ukazao i na mogućnost transfera japanskih znanja i iskustva u oblasti saniranja posljedica elementarnih nepogoda.

Predsjednik Marković i ambasador Marujama su razmijenili i mišljenja i o pitanjima od šireg značaja za region kao i o određenim globalnim izazovima.

Bonus video: