bulatović traži da se "budvanski cirkus ne ponovi"

Džaković: Porodica i ja smo dovoljno trpjeli zato što ja mislim drugačije

"Opozicione lidere iz Podgorice pozivam da pročitaju Ustav Crne Gore i da kažu građanima da li su oniizabrani u skladu sa tim aktom", kazao je nezavisni odbornik

25690 pregleda 455 reakcija 46 komentar(a)
Džaković, Foto: Screenshot/tv budva
Džaković, Foto: Screenshot/tv budva

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva, Stevan Džaković (bivši odbornik Pokreta za promjene), kazao je da su njegova porodica i on lično dovoljno trpjeli što on drugačije misli.

“Očekujem od državnih institucija da pokažu odlučnost u zaštiti prava građana Crne Gore koji ne misle kao opoziciona elita koja je na vlasti u Budvi. Moja porodica i ja smo dovoljno trpjeli zato što ja mislim drugačije. Opozicione lidere iz Podgorice pozivam da pročitaju Ustav Crne Gore i da kažu građanima da li su oniizabrani u skladu sa tim aktom. Oni imaju obavezu i odgovornost da ispune program na osnovu koga su partije i liste sastavljene od strane lidera dobile podršku građana”, naglasio je Džaković, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima iz Crnogorske.

Lider budvanskog odbora Crnogorske, Vladimir Bulatović, kazao je da ta partija traži “da institucije reaguju i da se budvanski cirkus više nikad ne ponovi“.

“Uradio sam dodatni napor da još jednom sa odbornicima i članovima Crnogorske pregledamo audio vizuelni materijal sa prethodne dvije sjednice Skupštine opštine Budva. Identifikovali smo ogroman broj kršenja Poslovnika o radu SO, Statuta opštine i Zakona. Ono što je najupečatljivije je neograničen broj proceduralnih prekida pa čak i od strane neovlašćenih lica, maratonske diskusije koje su trajale mnogo duže nego što je predviđeno pravilnikom, konstantno korišćenje uvredljivih riječi zbog čega su diskusije morale biti prekinute, a pojedinci udaljeni iz sale”, naglasio je on.

Uz veliku zahvalnost svim institucijama koje su reagovale adekvatno, kako je dodao, mora obavijestiti javnost da su odbornici prvi dan zasijedanja izloženi verbalnom i fizičkom nasilju na koje su ostali nijemi svi zaštitnici ljudskih prava, Ombudsman i NVO sektor.

“Neću da ulazim u to da li to znači da oni podržavaju viđeno ili žele nekome da se dodvore, ali ja kao predsjednik opštinskog odbora Crnogorske Budva imam obavezu da zaštitim odbornike i odbornice, kao i svakog člana Crnogorske Budva, koji je prethodnih nedelja bio izložen neprimjerenom ponašanju do juče naših saradnika, kolega i sugrađana. Ono što smo minimalno očekivali nakon tri i po godine podrške jeste ponašanje koje neće ugrožavati ličnost i dostojanstvo bilo kog pojedinca. Kako se to nije desilo, tražimo pravnu zaštitu od državnih organa sa ciljem da se ovakve scene nikad više ne ponove u Budvi i Crnoj Gori”, istakao je Bulatović.