Radović: Pajser gospoda mogu da zaborave kotorski scenario

“Sve je rađeno u skladu sa procedurama, nikada nisam imao krivičnu prijavu, ali ako izdanak organizovane kriminalne grupe podnese krivičnu prijavu, biće mi zadovoljstvo da njihove neistinite tvrdnje razobličim na sudu“

22633 pregleda 552 reakcija 72 komentar(a)
Radović, Foto: Vuk Lajović
Radović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović, tvrdi da je DPS imao namjeru da preotme vlast na dva-tri mjeseca kako bi iz opštinske kase “oteli ono što je predanim radom sticano u protekle četiri godine, kao i da sprovedu sve projekte predsjednika DPS-a i njegovih prijatelja”.

„Aktuelna politička situacija u Budvi uzrokovana je najvećim dijelom opstrukcijama od strane DPS-a koji ne može da se pomiri sa činjenicom da su izgubili i da nikad više neće činiti vlast. Ipak, njihova nervoza i ne čudi s obzirom na to da DPS bilježi drastičan pad rejtinga, pa se sada političkom korupcijom pokušava nadomjestiti ono što je pogrešnom strategijom izgubljeno.Stiče se utisak da strategija DPS-a nije sračunata na građane i interese grada, već je isključivo na pljačku i punjenje privatnih džepova. Njima su, reklo bi se, građani, posljednja rupa na svirali”, kaže Radović za “Vijesti”.

No, i pored pritisaka, ucjena, kupovine... kako je dodao, građani su DPS poslali u opoziciju.

“Danas im je više nego jasno da ih na sljedećim slobodnim izborima čeka svođenje na nivo statističke greške. Ono što DPS najviše boli jeste činjenica da je Budva danas drugačija u odnosu na dan kada smo došli na vlast. Bole ih naši rezultati i naša postignuća, boli ih to što smo uspjeli da vratimo enormne dugove, da konsolidujemo finansije i realizujemo brojne projekte. Rezultati koji su postignuti nisu došli slučajno. Oni su rezultat poštenog i domaćinskog odnosa, a samo mi znamo koliki je trud uložen da bi do toga došlo. Stoga sam siguran da sve navedeno i sve učinjeno izazivaju potpunu nemoć kod naše političke konkurencije, naročito jer su u DPS-u postali svjesni da u Budvi, legalnim putem, više ne mogu doći na vlast“, navodi Radović.

'Paralelna sjednica bila bi klasično divljaštvo i pravno nasilje': Krsto Radović
"Paralelna sjednica bila bi klasično divljaštvo i pravno nasilje": Krsto Radovićfoto: Vuk Lajović

Tvrdi da se DPS vodio principom - ako ne možeš nekoga da pobijediš, onda ga kupi.

“To im je nekada polazilo za rukom, pa su isto pokušali i sa Stevanom Džakovićem koji je od početka pravio opstrukcije i iznalazio nove fiktivne zahtjeve počevši od otvorenih lista koje treba u Skupštini da predlože oni koji su svojim partijskim programom to i predvidjeli. Treba svakako uzeti u obzir da takav model glasanja ne može usvojiti opozicija i da je u tom slučaju odgovornost na DPS-u, naročito zbog toga što je za izglasavanje tog predloga neophodna dvotrećinska većina u Skupštini Crne Gore. Međutim, Džaković umjesto da isti taj zahtjev ispostavi onima sa kojima ruši vlast u Budvi, nekako ga je ekspresno zaboravio i izbacio iz glave, a vjerovatno mu je u tome pomogla njihova izdašnost prilikom obavljene trgovine. U konačnom, svakom iole pismenom građaninu jasno je da su priče Džakovića uzaludni pokušaji prikrivanja političke korupcije i da je cijelo njegovo djelovanje u SO Budva bilo instruisano od strane režma“, ističe Radović.

On tvrdi da je DPS na istorijskom minimumu, kao i da nije kršio zakon tokom sazivanja i održavanja skupštinskih zasjedanja.

„Predlog za razrješenje podnijet je suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi, odnosno, odbornici DPS-a nijesu potpisali Inicijativu već su imena odbornika samo otkucana, iako Zakon nalaže da se mora obezbijediti propisan broj potpisa. Kada je u pitanju procedura, ispoštovao sam svako slovo zakona, Poslovnika i Statuta, naročito u dijelu poštovanja rokova. Pri tome, nijesam dozvolio da se prekrši niti jedina jedina norma. Ne možemo reći da, u dijelu vođenja sjednice SO, nije bilo sitnih i suštinski beznačajnih kršenja Poslovnika, ali je važno istaći da su i ona krenula od strane odbornika DPS-a. Prijećenje krivičnim prijavama, od strane Opštinskog odbora DPS koji ima rekordan broj osuđenih funkcionera kao i veliki broj onih protiv kojih su podnijete krivične prijave jeste svojevrstan apsurd. Istakao sam i na sjednici da je sve rađeno u skladu sa procedurama, te da nikada nisam imao krivičnu prijavu, ali ako izdanak organizovane kriminalne grupe podnese krivičnu prijavu biće mi zadovoljstvo da njihove neistinite tvrdnje razobličim na sudu”, naglasio je Radović.

'Njima su građani posljednja rupa na svirali”: Krsto Radović
"Njima su građani posljednja rupa na svirali”: Krsto Radovićfoto: Vuk Lajović

Ponosan je, kako kaže, što se prije, za vrijeme i nakon rasprave u sali Skupštine i van nje, nije čula niti jedna jedina ružna riječ odbornika i pristalica Demokrata: “Vaspitanje i kultura ophođenja je naš adut za pobjedu nad primitivizmom i pećinskim nacionalizmom”, kazao je on.

Upitan da li očekuje od DPS održavanje paralelne sjednice i kotorski scenario, Radović sa sigurnošću tvrdi “da mogućnost paralelnih sjednica uopšte ne postoji”.

“Naročito jer to ne poznaje niti jedan zakon u civilizovanim društvima. Takvo nešto se, možda, može naći u nekim afričkim plemenima, ali i to je pitanje. Paralelna sjednica bila bi klasično divljaštvo i pravno nasilje, a to nećemo dozvoliti. Mi stojimo na braniku Ustava i zakona ove države, tako da pajser gospoda mogu slobodno da zaborave na kotorski scenario. Nema te sile koju ne možemo pobijediti i nema tih pritisaka i opstrukcija kojima ne možemo odoljeti, ali od obećanja datog svim gradjanima Budve i Crne Gore nećemo odustati i to obećanje ćemo ispuniti, u to sam siguran”, kazao je on.

Istorija političke korupcije - od Mitrovićke do Džakovića

“Politička korupcija je, nažalost, najopasnija epidemija crnogorske političke scene. Njen uzrok je upravo DPS i njihov princip - kada ne možeš da pobijediš onda kupiš. Pa su tako, u posljednjih nekoliko godina kupljeni Drago Đurović, Darko Pajović, Azra Jasavić, Goran Tuponja, Bruna Lončarević, a u Budvi su počeli prvo sa kupovinom Anita Mitrović Milić, koja je prešla iz SDP-a u DPS, nastavili su sa Pozitivnom Crnom Gorom kada su njeni odbornici čuveni Niko ‘Krpa’, Milan Balević, kao i famozni Časlav Perović, koji su kupljeni nekretninama i funkcijama, zbog čega su podnesene krivične prijave. A sada imamo i čuvenog opozicionara Stevana Džakovića koji je zbog svojih ličnih interesa prodao dušu đavolu. Sve do sada je DPS-u polazilo za rukom da na taj način prekraja izbornu volju građana, ali smo pronašli lijek za virus zvani politička korupcija tako da im to više nigdje ne može proći. Dakle, mi smo ne samo sačuvali Budvu, već i uticali na izvjesno ozdravljenje crnogorske politike, a to se naročito odnosi na gospodu iz DPS-a. Kako nijesu uspjeli da prođu političku deratizaciju, sačekali smo ih znanjem, političkim umijećem, iskustvom i vaspitanjem, a protiv tog recepta nijesu imali nikakve šanse. Nakon regularnog dijela, poraženi su i u produžecima“, kazao je Radović.

Ako krenu na nas, neka se spreme na žestok odgovor

Radović kaže da “ukoliko gospoda iz DPS-a krenu na njih svojim metodama: pajserima, motikama, lopatama i parama, neka se pripreme na žestok odgovor”. “Mi nećemo ćutati i gledati, a ni vapiti za pravnim ljekovima sudova koji su pod direktnom kontrolom DPS-a, a čemu u prilog svjedoči i situacija iz Kotora. Toga se igrati nećemo. Branićemo pravo i pravdu i sačuvati i našu Budvu i našu Crnu Goru. Upozoravam ministarku Suzanu Pribilović da prestane sa zloupotrebom ministarske funkcije, jer smo joj već dva puta pokazali da mi nijesmo ni Marović, ni Gugi komerc, ne bi dobro bilo po njen nazovi autoritet da to učinimo i treći put, jer će to sigurno biti politički kobno i pu nju, ali i po DPS”, zaključio je Radović.

Bonus video: