DPS Budva: Demokrate postale frakcija DF-a

"Jasna nam je potreba Krapovića da makar deklarativno pruži podršku odlazećem predsjedniku Skupštine Krstu Radoviću. Vrlo svjesno ga je žrtvovao i uveo u krivičnu odgovornost", navode iz budvanskog DPS-a

2057 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska Crna Gora se pretvorila u frakciju Demokratskog fronta, pa nervozna srlja iz greške u grešku, ocjenjuju u budvanskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS).

Demokrate su nazvali i strankom koju su "pojele zavist i mržnja".

Budvanski odbor Demokrata ranije danas je reagovao na izjavu predsjednika Opštinskog odbora DPS Budva, Predraga Jelušića, da predaju prijavu protiv odgovornih u toj opštini zbog, kako je naveo, kršenja Zakona, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine Budva.

"Posljednji događaji u Budvi primjer su panike i nesnalaženja izazvanih saznanjem da se satima broji trenutak kada će morati da napuste svoje funkcionerske fotelje i polože račun Budvanima, ali i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti, za sva nezakonita djela koja su počinili u svom mandatu, sa posebnim osvrtom na divljaštvo i hajdučiju, od protekle nedjelje. Uzalud su angažovali cjelokupnu rodbinu, tetke, ujne, stričeve, kume i ponekog lokalnog prestupnika da ih neartikulisanim urlicima i nasrtajima na druge odbornike brane od neminovnog odlaska sa vlasti", stoji u saopštenju OO DPS Budva, u kojem se dodaje:

"Bečiću i drugim poslanicima Demokrata nije dovoljno što su za skoro četiri godine nerada inkasirali blizu tri miliona eura, preko skupštinskih plata i dodataka, a da nijesu ni dolazili na posao, nego bi još malo da zahvate iz skupštinske kase koja se finansira novcem građana Crne Gore. Za početak možda da ipak objasnite građanima Budve: koji motivi su opredijelili neovlašćeno lice u ulozi predsjedavajućeg budvanskom Skupštinom, Miomira Pejovića da, iako više nije poslanik, nastavi da prima platu od Skupštine Crne Gore, a da istovremeno poslaničku platu naštelujete, sljedećem sa liste, Vladimiru Čađenoviću? Pritom, znamo da svakog mjeseca i jedan i drugi, prihoduju najmanje po 1500 eura. Prvi po osnovu bivšeg radnog mjesta, a drugi na osnovu sadašnjeg, s’ tim da je obojici zajedničko da se na radnom mjestu nijesu pojavili niti jedan jedini dan".

Iz budvanskog DPS-a ističu da će Demokratama stručnije i detaljnije od njih pitanja postaviti nadležni organi.

"Što se vaših kontraprijava tiče, jasna nam je potreba Krapovića da makar deklarativno pruži podršku odlazećem predsjedniku Skupštine Krstu Radoviću. Vrlo svjesno ga je žrtvovao i uveo u krivičnu odgovornost. U konačnom možda iz ovih najavljevih prijava konačno i isplivaju Krapovićeve podmornice na površinu", zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a u Budvi.

Bonus video: