"vlast u kolašinu kreirala sopstveni radio "

Bakić: Na čelu kolašinskog radija osvjedočeni sijač mržnje

Ona je dodala da se Jeknić potrudio "da svoje govore mržnje i animozitete koje je otvoreno pokazivao preko društvenih mreža ukloni, gdje je vrijeđao između ostalog i svoje sugrađane, opoziciju, i učesnike litija a karikaturama pokazivao da će, vjerski velikodostojnici doći na red da poljube ruku njegovog lidera Mila Đukanovića

7671 pregleda 29 reakcija 15 komentar(a)
Zorana Bakić, Foto: Demokrate Crne Gore
Zorana Bakić, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 07.06.2020. 16:21h

Još prije mjesec dana Demokrate su upozorile javnost da je savjet RTV Kolašin klasični partijski savjet i da je riječ o partijskoj radio skalameriji, podsjeća odbornica Demokrata u tom gradu Zorana Bakić.

"Podsjećamo i na to da smo prethodno ukazali da će jedno od dvoje zaposlenih biti D. J. u narodu poznat kao Š, međutim da će partijska radio skalamerija poprimiti oblike partijske olupine i da će Dragoslav Jeknić u narodu poznat kao Šaft biti izabran za v.d direktora, tome se zaista nijesmo nadali", kazala je ona.

Kako tvrdi odbornica Demokrata, ovakav rezultat i nije začuđujući ukoliko se uradi analiza  "ko je i na koji način predlagao članove radio savjeta".

"Podsjećam javnost da je iz najuže porodice Danila Medenice koji obavlja funkciju potpredsjednika Opštine Kolašin, inače iz redova SD-a, predložena tri člana savjeta, što je do sada neviđeno u praksi. Ali prva sjednica partijskog savjeta. Pokazala je da su to bili samo puki izvršioci posla DPS-a", tvrdi ona. Bakić dodaje da  iako je na poslednjoj sjednici lično Medenica uvjeravao odbornike i cjelokupnu javnost da se ne radi o partijskom radiju i partijskom i familijarnom savjetu, izbor Jeknića ga je odmah demantovao. "Javnost ima pravo da zna da je Jeknić jedan od istaknutih aktivista i podržavalaca DPS-a, što je njegova lična stvar ali takođe se radi o čovjeku koji je gotovo svakodnevno na društvenim mrežama širio govore mržnje, prema  učesnicima litija pa do otvorenog animoziteta prema opozicionim partijama. Od takvog pojedinca se ne može očekivati nepristrasna uređivačka politika", tvrdi Bakićeva.

foto: Demokrate

Kako dodaje, "riječ o čovjeku koji u vrijeme izbornih kampanja kreira najprljavije moguće karikature na račun opozicije a ponekad i nekih manjih političkih subjekata kako bi lično sukobavljao naše sugrađane".

foto: Demokrate

Bakić u saopštenju navodi da zabrinjava to što "će sada Dragoslav Jeknić u narodu poznat kao Šaft svoju mržnju da prosipa sa javne pozicije i na osnovu novca svih poreskih obveznika". "Da je vlast koju čine DPS-GG-SD, i pored naših upozorenja kreirala sopstveni radio sada je više nego očigledno. Na njegovom čelu se nalazi partijski poslušnik i sijač govora mržnje", tvrdi odbornica Demokratske Crne Gore. Ona je dodala da se Jeknić potrudio "da svoje govore mržnje i animozitete koje je otvoreno pokazivao preko društvenih mreža ukloni, gdje je vrijeđao između ostalog i svoje sugrađane, opoziciju, i učesnike litija a karikaturama pokazivao da će, vjerski velikodostojnici doći na red da poljube ruku njegovog lidera Mila Đukanovića. Međutim džaba je krečio pa će cjelokupna javnost imati priliku da vidi o kakvom se ,,nezavisnom” direktoru radi".

FB Status
FB Statusfoto: Demokrate

"Demokrate će se na sve načine potruditi da obesmisle rad ove radijske olupine, ali smo dužni ukazati građanima Kolašina kako se troše njihova sredstva i čvrsto smo uvjereni da neće slušati radio na čijem čelu se nalazi partijski čovjek koji sije govore mržnje", zaključeno  je u saopštenju Zorane Bakić.

FB Status
FB Statusfoto: Demokrate
Preporučujemo za Vas