Zahtjev za sjednicu SO Budva potpisalo 16 odbornika: Milašević nije potpisao jer je van Budve

U skupštinsku službu dostavljen je zahtjev sa 16 potpisa, među kojima nema odbornika Crnogorske

45660 pregleda 498 reakcija 121 komentar(a)
Sa nedavne sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Sa nedavne sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović

Predrag Milašević, odbornik Crnogorske u Skupštini opštine Budva i dugogodišnji sudija i advokat, nije potpisao zahtjev za sazivanje sjednice SO Budva od strane novoformirane većine u lokalnom parlamentu, koju čine DPS, SD, Crnogorska i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

U skupštinsku službu dostavljen je zahtjev sa 16 potpisa, među kojima nema Milaševićevog.

Milašević je kazao Vijestima da nije potpisao jer je bio odsutan i vikend proveo van Budve sa porodicom. On je naglasio da je dio skupštinske većine i da nema govora da je on odbio da potpiše . Podsjetio je da je za zahtjev za sazivanje sjednice je doboljno da potpiše 11 odbornika, odnosno trećina odborničkog saziva.

Dostavljeni zahtjev
Dostavljeni zahtjevfoto: SO Budva

Potpisnici su zakazali za četvrtak sjednicu lokalnog parlamenta u zgradi SO Budva na čijem dnevnom redu je razrješenje predsjednika Opštine i Skupštine opštine, Marka Carevića i Krsta Radovića, potvrđeno je ranije "Vijestima".

Iako su nastavci sjednica za razrješenja gradskih čelnika, kako je iz skupštinske službe rečeno u skladu sa zakonom i opštinskim propisima, zakazani za 29. jun, nova većina odlučila je pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut i Poslovnik da sama zakaže sjednicu.

Iz vladajuće koalicije u više navrata su upozorili DPS da ne pokušava da u Budvi sprovede kotorski scenario i pajser demokratiju, jer će primjeniti sva zakonska sredstava da ih u tome spriječe.

Kako se navodi, sjednicom će predsjedavati Anđela Ivanović, odbornica Crnogorske.

U obrazloženju se navodi da kako predsjednik Skupštine opštine i predsjedavajući nijesu omogućili odbornicima da se u zakonskom roku od 30 dana izjasne o smjeni Carevića i radovića, shodno članu 40 stav 4 Zakona o lokalnoj samoupravi i člana 52 Poslovnika o radu Skupštine opštine sjednicu sazovu podnosioci zahtjeva, inicijative i na taj način omoguće da se odbornička većina izjasni po podnijetim predlozima.

Bonus video: