Camaj: Nimanbegu ne može držati lekciju o saradnji, kiti se tuđim perijem

"Zato, naše aktivnosti nijesu konkurencija nikome, već naše iskreno zalaganje da sakupimo Albance u jednoj listi, kako bi uspješnu priču iz Tuzi prenjeli i na državni nivo, ali Genci nema vremena za to, jer je zauzet time ko je prešao, a ko nije cenzus 2016.", kazao je Camaj

2179 pregleda 31 reakcija 4 komentar(a)
Nikolla Camaj, Albanski Forum, Foto: Filip Roganović
Nikolla Camaj, Albanski Forum, Foto: Filip Roganović

U svom intervjuu Genci Nimanbegu, pored ostalog drži moralnu pridiku, te zaključuje da će njegov intervju “pozitivno djelovati na neke političke subjekte“, što smatramo krunom njegovog dometa političkog djelovanja, jer ako neće za sigurno pozitivno, onda hoće otrežnjavajući, na sve one koji su računali na Gencia Nimanbegua, jer smatramo da ovakvim odnosom on samo zatvora vrata moguće saradnje sa partijom čiji je on predstavnik, saopštio je Nikolla Camaj, predsjedavajući Albanskog Foruma.

"Nadalje, Genci se kiti tuđim perijem, pokušavajući da prigrabi zasluge za formiranje Opštine Tuzi, za formiranje Foruma, pa čak i za pobjedu Foruma na izborima. Previše je to, čak i za Gencija. Ne treba nikoga podsjetiti, osim Gencija, izgleda, na činjenicu da je Opština plod angažovanja više generacija i da su pojedini, među koje i potpisnik ovih redova, uložili sav svoj vijek u angažovanje za ostvarivanje ovog cilja, ostavljajuću po strani lične ambicije, jer su i oni vjerovatno mogli stići, makar do podpredsjednika Skupštine", rekao je Camaj.

On navodi da je Albanski Forum proistekao iz slobodne volje dvije stranke (Albanska alternativa (AA) i Demokratski savez Albanaca (DSA)), kojima se kasnije pripojila Demokratska unija Albanaca (DUA), te da DSA nije treći element Foruma kako je naveo Nimanbegu već njegov temelj.

"Pobjeda na izborima je plod iskrenog rada ove koalicije, a nikako zalaganja Gencijeve partije, koja eto zna svačiju snagu. Ali izgleda ne zna svoju! Smatramo da nam Nimanbegu i njegovi politički istomišljenici ne mogu držati lekciju o saradnji. Njihov odnos prema DUA, na prošlim lokalnim izborima u Ulcinju govori najbolje o toj saradnji. Nikako nam ne može poslužiti za primjer ni način saradnje, niti rukovođenja Opštinom Ulcinj" kazao je Camaj.

On je poručio Nimanbeguu da je Albanski Forum prisutan na svakom područiju gdje žive Albanci u Crnoj Gori, i da nije lokalna stranka koja sve aktivnosti može da obavlja u predvečerje.

"Zato, naše aktivnosti nijesu konkurencija nikome, već naše iskreno zalaganje da sakupimo Albance u jednoj listi, kako bi uspješnu priču iz Tuzi prenjeli i na državni nivo, ali Genci nema vremena za to, jer je zauzet time ko je prešao, a ko nije cenzus 2016. Gospodine Nimanbegu, vaš intervju nikako ne može da utiče na jačanje saradnje političkih subjekata, kao ni vaš primjer iz Ulcinja, ali zato može da utiče na jačanje pozicija onih koji su djelima dokazali kako se njeguje saradnja."

Camaj je rekao da je "Albanci odlučno" bila predizborna koalicija za prethodne parlamentarne izbore 2016. do 2020., i da Nimanbegu zna odlično da je jedina albanska koalicija koja je do sada potpisana za predstojeće parlamentarne izbore ova oko Albaskog foruma.

"Nadamo se da će ostati epicentar okupljanja albanaca, i pored činjenice da nam nije lako udružiti se sa gubitnicima", zaključuje u saopštenju Camaj.

Bonus video: