Jeknić: Iznenađen sam neistinama Bakić, koje imaju za cilj da bace ljagu na moj ugled

"Gospođu Bakić koja je očigledno vjerni pratilac mojih profila na društvenim mrezama htio bih da upoznam sa tim da ja kao ni jedan član moje porodice nijesmo članovi niti smo u organima niti jedne političke partije. Ali kao svaki slobodan čovjek imam pravo na mišljenje i stav o pojavama u društvu, a što protestne šetnje svakako jesu, i svoj stav na ovaj ili onaj način izražavam", istakao je Jeknić

2130 pregleda 20 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Iznenađen sam količinom neistina koje u svom medijskom obraćanju, ničim izazvana iznosi odbornica Demokrata Zorana Bakić, a koje imaju za cilj da bace ljagu na moj ugled u gradu, saopštio je danas Dragoslav Jeknić zvani Šaft.

On je reagovao na jučerašnju izjavu odbornice Demokratske Crne Gore u Kolašinu, Zorane Bakić koja je između ostalog poručila da je "na čelu kolašinskog radija osvjedočeni sijač mržnje".

"Gospođu Bakić koja je očigledno vjerni pratilac mojih profila na društvenim mrezama htio bih da upoznam sa tim da ja kao ni jedan član moje porodice nijesmo članovi niti smo u organima niti jedne političke partije. Ali kao svaki slobodan čovjek imam pravo na mišljenje i stav o pojavama u društvu, a što protestne šetnje svakako jesu, i svoj stav na ovaj ili onaj način izražavam", istakao je Jeknić.

On je dodao da Bakićevu, za koju kako tvrdi do ovog obraćanja nijes znao ni da živi u Kolašinu, želi da upozna i sa tim da je kao diplomirani profesor savremene i moderne umjetnosti dugi niz godina radio kao nastavnik u obrazovnim ustanovama u Kolašinu, kao i da je 12 godina radio na mjestu glavnog i odgovornog urednika lokalnog emitera RTV Kolašin.

"Organizator sam preko 50 izložbi, predsjednik sam Udruženja likovnih umjetnika Kolašina, a između ostalog se bavim umjetničkom fotografiom i autor sam niza dokumentarnih filmova od koji su neki nagrađivani i na međunarodnim festivalima", rekao je Jeknić.

On je poručio da je umjetnost njegov poziv, kao i da se opredijelio za kičicu prije nego li za motornu pilu.

"Alernativnog zanimanja nemam, ne bavim se karikaturama i kako želite da mi podmetnete foto-montažama, ne bavim se bespravnom sječom i prodajom drveta, i svoju umjetničku nadarenost ne izpoljavam farbanjem trobojki po javnim površinama, a naročito ne na fasadi objekta Službe zaštite i spašavanja. I na kraju kao mladu osobu želim da vas posavjetujem da se manete blaćenja lika i djela Vaših sugrađana, da kao mlada osoba ne dozvolite da budete obuzeti mržnjom i ne dopustite da sa vama manipulišu te iste osobe koje vam sastavljaju ovakva saopštenja, jer i sami ste svjesni koliki je njihov ugled i kako ih doživljava naša sredina.

Bonus video: