"POTVRDIO ONO U ŠTA NISMO ŽELJELI DA VJERUJEMO"

Jonica: Danas su pale maske - Joković je dobio zadatak da uništi SNP

Glavni odbor partije odbio je da u dnevni red današnje sjednice uvrsti Odluku o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP-a koju je predložila Snežana Jonica
161 pregleda 35 komentar(a)
Snežana Jonica
Snežana Jonica
Ažurirano: 11.02.2018. 18:13h

Glavni odbor (GO) Socijalističke narodne partije (SNP) odbio je da u dnevni red današnje sjednice uvrsti Odluku o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP-a koju je predložila Snežana Jonica.

Odlukom koja nije uvrštena u dnevni red predlaže se da se van snage stavi odluka kojom je SNP raspustio sve opštinske odbore, te da predsjednici opštinskih odbora do 22. februara sazovu sjednice.

U odluci koju je predložila Jonica navodi se da je očuvanje jedinstva SNP-a prioritetni cilj i zadatak kojem treba da se posveti predsjednik partije i svi članovi GO “kako bi pokazali da SNP kao organizaciono i kadrovski jak politički subjekat predstavlja faktor bez kojeg ne može doći do promjena u Crnoj Gori i ispunili očekivanja članova i simpatizera.

"Jedinstvo u djelovanju svih organa i funkcionera SNP-a mora se, bez izuzetka, pokazati, kako bi na predstojećim lokalnim izborma svu snagu, energiju kadrovske i organizacione kapacitete SNP-a usmjerili ka ostvarivanju porgramskih ciljeva SNP-a, a prije svega promjene vlasti”, navodi se u predlogu Jonice. 

“Oni koji su došli na čelo SNP-a na talasu priče o navodnom očuvanju jedinstva, za prethodnih pola godine nisu napravili nijedan korak da obezbijede to jedinstvo. Tako su i danas još jednom na djelu dokazali da im očuvanje jedinstva nikada nije bilo ni cilj ni namjera, jer su odbili čak i da uvrste u dnevni red Predlog odluke o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP”, izjavila je Jonica za “Vijesti”.

Ona navodi da su pred SNP-om izuzetno važni lokalni izbori, a prije toga 21. mart - za svakog pravog SNP-ovca jedan izuzetno značajan datum - proslava dvije decenije postojanja SNP.

“Naše članstvo je od nas očekivalo samo jedan poklon za 20. rođendan SNP-a, a to su sloga, jedinstvo i zajednička borba za smjenu vlasti. Umjesto toga, Vladimir Joković je, iz samo njemu znanih razloga, raspustio SNP. Tako su odlukom 20 članova Izvršnog odbora raspušteni opštinski odbori širom Crne Gore, odnosno više od 1.500 ljudi, što je nezabilježen primjer u političkoj praksi na ovim prostorima”, navela je Jonica.

Nakon što je je odbijeno da ovaj predlog uvrsti na dnevni red, Jonica i dio partije okupljen oko nje, napustili su sjednicu GO.

“Napustili smo sjednicu, smatrajući besmislenim da vodimo raspravu o bilo čemu drugom sa onima koji neće ni da razgovaraju o jedinstvu SNP. Tim potezom i odbijanjem i da se vodi rasprava o današnjem Predlogu odluke o preduzimanju mjera za očuvanje jedinstva partije, Joković je, nažalost, potvrdio da su tačne sumnje u koje nismo željeli da vjerujemo, a to je da je po zadatku doveden na čelo SNP kako bi, po uzoru na Stipa Mesića koji je rekao - moj zadatak je obavljen Jugoslavije više nema, Joković ubrzo mogao da se svojim nalogodavcima pohvali - obavio sam zadatak, SNP-a više nema”, kazala je Jonica.

Danas su, navodi ona, pale maske.

“Aktuelnom rukovodstvu ne treba jedinstvo SNP, nego da mi odemo iz SNP. E to gledati neće”, kazala je Jonica.

Preporučujemo za Vas