Demokrate: Na Jazu nikla zgrada, hotel “Budva” divlje dograđen, a ruše konak

Revoltirani ekspresnom akcijom rušenja konaka u Ulcinju, Demokrate su navele da su slučaj u Prijevoru prijavili dok je zgrada bila u temeljima, a danas ima 4000 kvadrata, dok su dogradnhu hotela Budva vise puta javno prozivali inspekciju i resorno ministarstvo, ali ništa nije uradjeno

9848 pregleda 11 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Budvanske Demokrate pozvale su premijera Duška Markovića da poruši nelegalno izgrađenu zgradu u zaleđu Jaza u mjestu Prijevor, kao i divlje dogradjni dio hotela Budva na gradskom šetalištu, za šta su u više navrata podnosili prijave.

Revoltirani ekspresnom akcijom rušenja konaka u Ulcinju, Demokrate su navele da su slučaj u Prijevoru prijavili dok je zgrada bila u temeljima, a danas ima 4000 kvadrata, dok su dogradnhu hotela Budva vise puta javno prozivali inspekciju i resorno ministarstvo, ali ništa nije uradjeno.

“Da na djelu vidimo politiku duplih standarda, koja je danas kulminirala. Demokrate su u više navrata pozivale nadležnu inspekciju, počev od Hotela Budva pa preko brojnih drugih slucajeva sve do poslednjeg nelegalnog objekta od 4000 kvadrata. To samo pokazuje da je selektivna pravda gora od svake nepravde. Resorni ministar održivog razvoja i turizma Dusko Markovic, očigledno nastavlja praksu svog prethodnika Pavla Radulovića i i žmuri na ekspanziju nelegalne gradnje na teritoriji opštine Budva. Navedeni primjeri su samo dvije kapi u moru divlje gradnje, koja ni u jeku pandemije nijesu jenjavali. Možda smo naivno povjerovali da ce procesuiranje dva gradjevinsko-urbanisticka inspektora zbog mita i korupcije, kao i smjene u Direktoratu za inspekcijske poslove MORT-a, makar zaustaviti pogubnu politiku uzurpacije i divlje gradnje u Budvi i Crnoj Gori”, ističu u budvanskom odboru Demokratske Crne Gore.

Kako navode posebno je bilo nevjerovatno da u mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za spriječavanje epidemije nema mjesta, ili se namjerno zaobilazio gradjevinski sektor, kao potencijalno opasna djelatnost u vrijeme epidemije.

“Poražavajuća je činjenica da su nadležni u Direktoratu za inspekcijske poslove, dozvolili da se od momenta prijave komunalne inspekcije Opštine Budva, u mjestu Prijevor izvode divlji gradjevinski radovi u temeljima, do dana današnjeg ne preduzimaju mjere, pa sada na terenu imamo objekat veličine 4000 metara kvadratnih. Sve navedeno upućuje na zaključak da će mandat Duska Markovića na mjestu v.d. ministra obiljeziti doslijedno sprovodjenje zacrtane politike upravljanja prostorom, koju je utvrdio njegov prethodnik, vec pomalo zaboravljeni Pavle Radulović” poručuju u budvanskom odboru Demokrata.

Bonus video: