Ćeman: Mržnja i svađe garant opstanka DPS-a, namjerno počeli rušenje od Ulcinja u svrhu izazivanja tenzija

"Rušenje, nasilje i podjele odlika su onih kojima nedostaje pameti. Građenje, spajanje i stvaranje su ono što je neophodno Crnoj Gori, kako u dijelu infrastrukturnog, tako i u dijelu međuljudskih odnosa, jer samo pomirena Crna Gora može ići naprijed" kazao je Ćeman

2958 pregleda 5 komentar(a)
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora

Pored toliko hiljada nelegalno podignutih objekata, pored nezakonito izgrađenih kuća braće Đukanović, pored nelegalne gradnje koja cvjeta u Crnoj Gori, režim se sjetio da ruši crkvenu imovinu, kazao je u saopštenju Albin Ćeman, potpredsjednik Demokrata.

"Sijači mržnje namjerno su počeli od Ulcinja, grada čiji je predsjednik Opštine optuživao biskupa da širi koronavirus, a sve u svrhu izazvanja tenzija i svađanja prijatelja koji decenijama žive u međuvjerskom i međunacionalnom skladu. Demokratska partija socijalista (DPS) se pokazao i dokazao kao osvjedočeni rušitelj, a ne graditelj, i umjesto da uspostavi administrativni red, oni za vrijednost promovišu haos" kazao je Ćeman i objasnio da je jasno da su DPS-u tenzije neophodne.

"Jasno nam je da su mržnja i svađe garant njihovog opstanka na vlasti, ali nam je, kao i svakom građaninu Crne Gore, jasno da je sve to paravan za uspostavljanje diktature i ekonomsku devastaciju države" rekao je Ćeman.

On je naglasio da u Demokratskoj Crnoj Gori ne žele državu onakvu kakvu je želi DPS - posvađanu, podijeljenu i opljačkanu.

"Mi je želimo pomirenu, složnu, ekonomski jaku i uređenu. Zbog toga smatramo da je umjesto famoznog rušenja, koje za cilj ima podizanje tenzija i sijanje mržnje, trebalo primjeniti druge pravne metode, a sigurni smo da bi to naišlo na razumijevanje druge strane. Rušenje, nasilje i podjele odlika su onih kojima nedostaje pameti. Građenje, spajanje i stvaranje su ono što je neophodno Crnoj Gori, kako u dijelu infrastrukturnog, tako i u dijelu međuljudskih odnosa, jer samo pomirena Crna Gora može ići naprijed", zaključuje se u saopštenju Ćemana.

Bonus video: