Đukanović: DF neće prisustvovati još jednoj farsi

On je naglasio da je posebno je iritirajuća činjenica da Milo Đukanović poziva na konsultacije nakon povratka iz Belgije, iako bi po protokolima NKT- a trebalo da bude u karantinu pošto je boravio u državi koja je epidemiološko žarište

3415 pregleda 6 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milutin Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2020. 16:52h

Lideri DF- a neće prisustvovati nikakvim konsultacijama sa Milom Đukanovićem, niti s bilo kojim drugim predstavnikom režimske koalicije, poručio je šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je poziv predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija na konsultacije povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Tzv. konsultacije su posljedica zaključaka Predsjedništva DPS-a koje je već utvrdilo termin održavanja izbora što najbolje oslikava zarobljeni partitokratski sistem koji je ovim pozivom opoziciji simulirao demokratiju", kaže se u saopštenju.

On je naglasio da je posebno je iritirajuća činjenica da Milo Đukanović poziva na konsultacije nakon povratka iz Belgije, iako bi po protokolima NKT- a trebalo da bude u karantinu pošto je boravio u državi koja je epidemiološko žarište.

"U svakom slučaju, bilo da se sastanak održava u karantinu u Crvenom krstu u Sutomoru, ili zgradi Predsjedništva, lideri DF- a neće prisustvovati još jednoj farsi kao što je to bio slučaj kad je Milo Đukanović sa ostatkom opozicije dogovarao formiranje Vlade izbornog povjerenja 2016. godine", zaključeno je u saopštenju Đukanovića.

Bonus video: