Crnogorska o Radovićevom postupku: Čega se pametan stidi...

"Osim što je pocijepao donesenu dokumentaciju, kandidovao se i za nova krivična djela za koja je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine", ističu iz Crnogorske

5787 pregleda 46 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Crnogorska
Foto: Crnogorska

Crnogorska je osudila postupak, kako su naveli, bivšeg predsjednika Skupštine opštine Budva, Krsta Radovića, koji je danas pocijepao odluke o njegovoj i smjeni predsjednika Opštine Marka Carevića, a koje je donijela nova većina od 17 odbornika.

“Danas je bivši predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović preuzeo posao službenika pomenute službe, te odlučio da je svaki akt suprotan njegovim stavovima nezakonit. Takođe, odbio je da izvrši zakonsku obavezu da svaki akt zavede ili sačini službenu zabilješku zbog čega to nije uradio. Izgleda mu to nije bilo dovoljno, pa je bivši predsjednik SO Budva nezakonito snimao i distribuirao materijal svojih koleginica, koje su same, bez ikakvog nasilja došle da zavedu potrebnu dokumentaciju u Službu SO Budva, te na taj način zaokruže zakonitu, pravnu proceduru. Nakon šatora i svih neprijatnosti koje su naši odbornici doživjeli, vjerovali smo da odbornik Radović ne može ništa gore uraditi, ali izgleda da smo se prevarili”, navodi se u saopštenju Crnogorske i dodaje:

“Žao nam je što moramo da konstatujemo da iz dana u dan sve više krši zakone, možda iz nehata ili neznanja, ali što je mnogo, mnogo je. Osim što je pocijepao donesenu dokumentaciju, kandidovao se i za nova krivična djela za koja je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.

Za ovakve i slične postupke, naš narod je odavno rekao, 'Čega se pametan stidi, budala se time ponosi'”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: