Evropski delegati odlučili: URA primljena u Zelene Evrope

URA je, kako navode iz te partije, postala prva opoziciona stranka u nezavisnoj Crnoj Gori koja je primljena u neku porodicu evropskih partija

6217 pregleda 292 reakcija 28 komentar(a)
Kongres Zelenih Evrope, Foto: URA
Kongres Zelenih Evrope, Foto: URA
Ažurirano: 13.06.2020. 13:48h

Delegati iz trideset osam evropskih zemalja, glasali su na 31. Kongresu da se URA primi u članstvo Zelenih Evrope (European Greens Party), najbrže rastuće političke snage u Evropi, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

URA je, kako navode iz te partije, time postala prva opoziciona stranka u nezavisnoj Crnoj Gori koja je primljena u neku porodicu evropskih partija.

Iz URE podsjećaju da su u novembru 2019. godine u finskom Tampereu podnijeli aplikaciju, te ističu da su u "rekordnom roku primljeni u članstvo EGP-a”.

“Kopredsjedavajući Zelenih Evrope, Evelin Hojtbruk i Tomas Vajs, uputili su čestitke pokretu URA i njenom predsjedniku, Dritanu Abazoviću i poželjeli im dobrodošlicu uz naglasak da je Crna Gora zasluženo dobila evropsku opoziciju”, navode iz URE.

Ističu i da su Zeleni Evrope četvrta politička snaga unutar Evropskog parlamenta pri čemu, dodaju, imaju i svog komesara unutar Evropske komisije.

“U mnogim državama Evrope su na vlasti a pojedinačno su najjača politička snaga u Njemačkoj”, zaključuje se u saopštenju Građanskog pokreta URA.

Dobrodošlicu pokretu URA u "političku porodicu" su na zvaničnom Tviter nalogu poželjeli i Zeleni Evrope.

"Naša porodica se širi! Najsrdačnija dobrodošlica našoj novoj članici iz Crne Gore. Jedinstvo je naša snaga, solidarnost naša parola, a bolja sjutrašnjica naš horizont", poručio je kopredsjedavajući Zelenih Evrope, Evelin Hojtbruk.

Bonus video: