UPUTIO PISMO PARLAMENTARNIM PREDSTAVNICIMA

Hajduković: Poslanici opozicije da na sjednici izaberu kandidata

On je ocijenio da bi zajednička sjednica opozicionih poslanika pokazala da u opoziciji, uprkos neslaganjima, postoji briga za interes Crne Gore i njenih građana i minimum demokratskog dijaloga među njima
35 komentar(a)
Dragan Hajduković
Dragan Hajduković
Ažurirano: 01.02.2019. 05:55h

Naučnik Dragan Hajduković pozvao je poslanike opozicije da održe zajednički sjednicu na kojoj bi izabrali kandidata za predsjedničke izbore.

Hajduković, koji je najavio da će učestvovati na predsjedničkim izborima, u pismu opozicionim poslanicima ocijenio je da važnost trenutka zahtijeva da svih 39 poslanika održe zajedničku sjednicu.

"Da na toj sjednici dvotrećinskom većinom izaberete kandidata za predsjedničke izbore. Pozivam vas da sjednicu održite u srijedu 14. februara", naveo je u pismu Hajdukovića.

On je ocijenio da bi zajednička sjednica opozicionih poslanika pokazala da u opoziciji uprkos neslaganjima postoji briga za interes Crne Gore i njenih građana i minimum demokratskog dijaloga među njima.

Hajduković predlaže da u prvom dijelu sjednice bude napravljena lista kandidata, na koju bi bio uvršten svako koga predlože najmanje četiri poslanika.

Poslije utvrđivanja liste poslanici bi glasali.

"Vladajuća partija ne može dobiti ove predsjedničke izbore, ali im vašim lošim radom možete pokloniti pobjedu", poručio je Hajduković poslanicima opozicije.