DF Danilovgrad: Đukanović se pretvorio u klasičnog progonitelja i inkvizitora 21. vijeka

Oni su privođene sveštenika pod okriljem noći, ocijenili kao brutalan i necivilizacijski čin, koji "flagrantno svjedoči o povampirenju staljinizma u Crnoj Gori

1444 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Demokratski front Danilovgrad najoštrije osuđuje policijsko privođenje i zadržavanje paroha danilovgradskog, oca Željka Ćalića, kojem je produženo i zadržavanje na tri dana.

"DF Danilovgrad istovremeno protestuje i protiv privođenja svih ostalih sveštenih lica i vjernika povodom sinoćnjeg održavanja litija u brojnim gradovima Crne Gore", poručili su oni.

Oni su privođene sveštenika pod okriljem noći, ocijenili kao brutalan i necivilizacijski čin, koji "flagrantno svjedoči o povampirenju staljinizma u Crnoj Gori"

"Režimski nalozi i privođenja sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske u Milove centre bezbjednosti, po njegovom ličnom nalogu, vraćaju Crnu Goru u Srednji vijek i doba inkvizije, a Đukanović se pretvorio u klasičnog progonitelja i inkvizitora 21. vijeka", kaže se u sopštenju.

DF Danilovgrad nazvao je Đukanovića šefom režima i kao posljednjem diktatoru u Evropi, "da neće uspjeti zastrašiti slobodne građane i vjernike. I da mu je uzaludna sva fizička sila i nasilje nad vjernicima i Mitropolijom. Jer Bog i pravda vazda pobjeđuju, a to će istorija pokazati ovog puta i na parlamentarnim izborima", kaže se u saopštenju.

"Zato bi se autokrata i tobož-predsjednik svih građana morao prisjetiti zavjetnih riječi „Svaka sila za vremena“. Jer će se njegova sila i nasilje uskoro istopiti, kad bude poražen na izborima najesen, što će označiti i kraj njegove trodecenijske diktature i lupežanja. Što prije shvati da narod neće dati svetinje, Đukanović će prije shvatiti da mu dolazi politički kraj, jer je sa svojom mafijom i policijom dozlogrdio Bogu i narodu i Crnoj Gori. A i ovo njegovo otvoreno i drsko nasilje nad pravoslavnim narodom i Mitropolijom crnogorsko-primorskom ubrzo će se zvati juče", poručili su oni.

Bonus video: