"srećom po građane Budve vrijeme vladavine demokrata okončano"

SM DPS Budva: Radović nezakonito uzima nadoknadu kao član odbora TO Budva

"Ne možemo dati pravno mišljenje da li će neupućenost pomoći Radoviću pred istražnim organima za krivična djela koja je počinio poslednjih 15-ak dana. Ono što je više nego očigledno jeste da ni danas on i njegove partijske kolege nijesu bolje pravno potkovani, nego prije godinu dana kada je Radović uhvaćen u svom nedjelu", zaključuje se u saopštenju 

 
1082 pregleda 15 komentar(a)
Logo, Foto: DPS
Logo, Foto: DPS

Od samog početka obavještavali smo javnost o uzaludnoj žrtvi lokalnog funkcionera, bivšeg predsjednika SO Budva Krsta Radovića, koji je ulaskom u krivičnu odgovornost pokušao da spasi neminovnu smjenu vlasti u Budvi. Sada nam je jasno zbog čega je izbor pao upravo na njega budući da najnoviji podaci pokazuju da je Radović od ranije poznat kao neko ko ne mari za Zakone, kazali su iz Saveza mladih Demokratske partije socijalista Budva (SM DPS).

Iz Saveza mladih navode da odluka Agencija za spriječavanje korupcije iz 2019. godine jasno potvrđuje da Radović uzima nezakonito nadoknadu kao član Izvršnog odbora Turističke organizacije (TO) Budva.

"Radović, danas ekspert za pravne poslove, tada je izjavio da se radi o njegovoj neupućenosti u pozitivno pravne propise! Za godinu dana Radović je prihodovao 3.240 eura ili 270 eura svakog mjeseca. Nije poznato široj javnosti da je Radović sredstva dobijana po osnovu članstva u Izvršnom odboru TO Budva prosljeđivao u filantropske aktivnosti", navodi se u saopštenju.

foto: SM DPS Budva

Rekli su da je ovo samo jedan u nizu konkretnih primjera zloupotreba Demokrata po budžet gdje su vršili vlast i da je srećom po građane Budve vrijeme njihove vladavine okončano je na sjednici lokalnog parlamenta održanoj prošlog četvrtka.

"Ne možemo dati pravno mišljenje da li će neupućenost pomoći Radoviću pred istražnim organima za krivična djela koja je počinio poslednjih 15-ak dana. Ono što je više nego očigledno jeste da ni danas on i njegove partijske kolege nijesu bolje pravno potkovani, nego prije godinu dana kada je Radović uhvaćen u svom nedjelu", zaključuje se u saopštenju SM DPS Budva.