Zdravo Berane: Manjak demokratije kod predstavnika DPS-a, nikako da prihvate i podnesu poraz

"Svi članovi biračkih odbora uredno su potpisali zapisnike, iz kojih se jasno vidi da nepravilnosti nije bilo"
2 komentar(a)
Zdravo berane, Foto: Zdravo Berane
Zdravo berane, Foto: Zdravo Berane
Ažurirano: 10.02.2018. 10:23h

Upozoravamo da, eventualni pokušaj prekrajanja izborne volje u Beranama ne bi doprinio stabilizaciji političkih odnosa ni u ovom gradu, ni u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz koalicije "Zdravo Berane".

Iz te koalicije su dodali da je izborna utakmica završena.

"Koalicija Zdravo Berane i Demokratska Crna Gora imaju ukupno 18 mandata i preko 400 glasova više u odnosu na koaliciju DPS-a. Svi članovi biračkih odbora uredno su potpisali zapisnike, iz kojih se jasno vidi da nepravilnosti nije bilo. Opštinska izborna komisija je dala svoje mišljenje. Sa druge strane, izborni proces je još jednom pokazao manjak demokratije kod predstavnika DPS-a, koji nikako da prihvate i podnesu poraz, kao i činjenicu da su se građani Berana opredijelili da daju punu podršku onima koji rade u njihovom interesu. Predstavnici svih lista na biračkim mjestima svojim potpisom jasno su potvrdili da je izborno glasanje proteklo bez ikakvih manjkavosti", rekli su iz koalicije "Zdravo Berane".

Iz te koalicije su poručili da očekuju da, i ostali organi, ukoliko se budu bavili izborima u Beranama, donesu pravno valjanu, a ne politički motivisanu odluku.

"U tom pravcu, tražićemo, u slučaju potrebe i zaštitu i uključivanje predstavnika međunarodne zajednice, koji su, inače i prisustvovali izbornom procesu u našem gradu do samog njegovog kraja", zaključuje se u saopštenju koalicije "Zdravo Berane".

Koalicija "Zdravo Berane" je na lokalnim izborima u Beranama 4. februara osvojila 14, a Demokratska Crna Gora četiri mandata.

Koalicija Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata je osvojila 17 mandata.

Bonus video: