Darmanović primio kredencijale Huana Santandera

"Santander je pohvalio uspješnu realizaciju projekta njegovog tima i institucija u Crnoj Gori u oblasti obrazovanja djece tokom Covid-19. U tom kontekstu, izrazio je uvjerenje da će partnerski odnos biti nastavljen tokom njegovog mandata", kaže se u saopštenju

328 pregleda 0 komentar(a)
Santander i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Santander i Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas kredencijale novoimenovanog šefa Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Huana Santandera.

Darmanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao je da zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa UNICEF-om ističući značaj programa koji se odnose na obrazovanje djece, njihova zaštitu na internetu i pomoć najranjivijim porodicama.

Navodi se da su sagovornici ukazali na sadržajnu saradnju Crne Gore i UNICEF-a tokom krize izazvane pandemijom Covid-19, ocjenjujući da je Crna Gora pravovremeno reagovala u suočavanju sa ovim izazovom.

"Santander je pohvalio uspješnu realizaciju projekta njegovog tima i institucija u Crnoj Gori u oblasti obrazovanja djece tokom Covid-19. U tom kontekstu, izrazio je uvjerenje da će partnerski odnos biti nastavljen tokom njegovog mandata", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su na sastanku razmijenjena mišljenja o aktuelnim zbivanjima u procesu evropske integracije Crne Gore, kao i o potencijalnim zajedničkim projektima iz domena javnog zdravlja.

Bonus video: